Cílem projektu bylo získat odpovídající prostory pro poskytování zdravotních a přímo návazných sociálních služeb pro osoby s duševním onemocněním.

„Nové prostory vzniknou rekonstrukcí a novým vybavením bývalého kulturního domu Na Nivách. Součástí plánovaných služeb nového centra jsou i služby terénní, pro které bude k dispozici nejen automobil ale také elektronika nebo zdravotnické potřeby,“ uvedl k plánované novince náměstek hejtmana odpovědný za oblast zdravotnictví Aleš Cabicar.

Další nové prostory budou určené pro krizové, ambulantní služby a společné zázemí. I zde dojde k jejich vybavení nábytkem, počítači, elektronikou, audiotechnikou. V budově najdou místo i dílny a pracoviště pro nácvik vedení domácnosti.

Již brzy začne demolice starého kulturního domu, který Královéhradecký kraj od města Trutnova odkoupil za necelé 4 miliony korun. Hned poté začne výstavba nového centra. To bude spojeno nadzemním koridorem s objektem Regionálního institutu ambulantních psychosociálních služeb.

Bývalý kulturní dům na Nivách se změní na centrum zdravé duše.Zdroj: archiv Královéhradeckého kraje

NEVYZPYTATELNÝ VINOHRAD. Zatímco vloni vinohrad Stanislava Rudolfského v Kuksu neodolal jarním mrazíkům, letos dost možná nabídne rekordní úrodu.
Rok soužení vystřídá rekordní úroda. Kukský vinař se těší na sklizeň