MARTIN HOSTÁK
trenér hokejistů Hradce

Na ledovec jsme se dostali jednou po cestě z jižní Francie. Jako rarita to bylo zajímavé, ale polyžování nic moc. Sníh hodně měknul, bylo to takové pozdně jarní. Na lyže je jednoznačně lepší zima, ale s mým současným povoláním hokejového trenéra tato záliba moc nejde dohromady.

LUKÁŠ GILÁNYI

Laxus, pomoc pro uživatele drog

Na ledovci jsem v létě nelyžoval a ani se na to nechystám. Ale byl jsem před lety na snowboardu v Itálii a březnové počasí už bylo létu hodně podobné. Přes den jsme jezdili častokrát jen v tričku a mikině, vyhřívali se na zahrádkách hospod uprostřed svahů a večer, když jsme se vraceli do města, jsme byli od slunce spálení do ruda.

PAVEL BRADÍK

bývalý hejtman  kraje

Ani v létě ani v zimě. Z adrenalinových zážitků jsem si vybral opačný sport a udělal jsem si potápěčské zkoušky. Sport je sice nesmírně důležitý pro život, naučí nás návykům, které v životě tolik potřebujeme. Přesto mám v tomto ohledu značné rezervy. Můj zamilovaný sport je štípaní dříví na chalupě, protože vím, že si na něm za chvíli opeču klobásky.

EMA HUBÁČKOVÁ

operní pěvkyně

Letní lyžování na ledovci je jistě krásné. Ale bohužel já nejsem  lyžařský nadšenec a hlavně nejsem sportovní typ. V zimě na hory doprovázím většinou svou sportovnější část rodiny, ale bývám  pasivním obdivovatelem přírodních scenérií, nežli aktivní sportovec. Má dcera je na tom  lépe a otázka ji dnes inspirovala k vyhledávání nabídek  lyžování 
v letních Alpách. Tak uvidíme.