Podobu nové krajské vlády oznámil Červíček už před 10 dny. Jeho prvním náměstkem bude volební lídr Pirátů Pavel Bulíček, který bude mít na starosti investice, IT a inovace. Druhým statutárním náměstkem se stane bývalý vicepremiér a někdejší předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, který bude dohlížet na životní prostředí, zemědělství a vodohospodářství.

Senioři a koronavirus - Ilustrační foto
Covid řádí v domovech pro seniory i v LDN

Současná náměstkyně pro školství Martina Berdychová z hnutí Východočeši se přesune na pozici náměstkyně pro sociální oblast, cestovní ruch a kulturu.Školství místo ní povede další z náměstků hejtmana - Pirát Arnošt Štěpánek.

Na své pozici pak zůstane Rudolf Cogan (STAN), který dál bude zodpovídat za finance. Nově už ale nebude jen radním, ale přímo náměstkem hejtmana. Další tři členové krajské vlády budou zastávat funkci radních. Václav Řehoř (ODS) se z pozice radního pro investice a majetek přesune do oblasti dopravy a majetku. Adam Valenta (Piráti) má mít na starosti regionální rozvoj a dotace. Krajskému zdravotnictví má šéfovat bývalý primátor města Hradce Králové Zdeněk Fink (Spojenci pro KHK).

Z hradecké Mýtské ulice vyráží konvoj armádní polní nemocnice
FOTO, VIDEO: Hradecký MASH vyrazil směr Praha

Nově je jasné také to, že všichni radní s výjimkou druhého náměstka Pavla Bělobrádka budou své funkce na kraji vykonávat jako uvolnění. Podle plánů nové koalice budou placení také dva předsedové výboru. Ten pro dopravu povede Pirát Aleš Dohnal. Uvolněnou funkci předsedy kontrolního výboru nabídne nová krajská vláda opozici. Červíček předpokládá, že se předsedou kontrolního výboru stane některý ze zástupců hnutí ANO. Celkem chce nová koalice ustanovit 12 výborů, v čele 10 z nich budou její zástupci, dva výbory připadnou opozici.