Vítězem druhého ročníku tenisového turnaje Rieter Open se stal překvapivě osmnáctiletý Orlando Luz z Brazílie. Ve finále mezinárodního turnaje kategorie Futures s dotací 25 000 dolarů zdolal ve dvou setech Němce 
Petera Torebka.

„Je to můj první titul, jsem opravdu šťastný. Začal jsem v kvalifikaci a vyhrál celý turnaj, odehrál jsem zde osm zápasů. Je to pro mě velké vítězství," líčil 
po finálové bitvě spokojený Orlando Luz.

Jeho vstup do posledního zápasu turnaje ovšem tak jednoznačný nebyl. Torebko získal první dvě hry, až pak se dostal ke slovu talentovaný Brazilec. Otočil stav prvního setu na 6:2 a získal psychologickou výhodu do druhé sady.

„Byl jsem trochu nervózní a ztratil jsem první dvě hry. Pak jsem to hodil za hlavu a začal hrát naplno," uvedl bývalý hráč číslo 1 na světovém juniorském žebříčku.

Vstup do druhého setu vyšel Luzovi lépe a dostal se do vedení 2:0. Torebko sice snížil, jenže Luz pak utekl na 5:1. Němec pak jednu hru získal pro sebe, ale Brazilec pak úspěšně servíroval na vítězství a po hodině a sedmi minutách utkání dovedl do vítězného konce.

DAVIS CUP A TURNAJE

Orlando Luz letos již odehrál několik turnajů v Itálii či juniorku na French Open. Jaký je jeho další program?

„Čeká mě ještě jeden turnaj v Neapoli, potom se vracím do Brazílie. Připojím se k našemu daviscupovému týmu, se kterým budu trénovat, ale do zápasů ještě nezasáhnu. Budu se doma připravovat na další turnaje v Evropě. Čekají mě zápasy v Itálii a dalších zemích," prozradil brazilský tenista.

Po finále nevyloučil ani možnost návratu na příští ročník Rieter Open. V Pardubicích byl s organizací turnaje spokojený.

Teď se bude soustředit na další posun ve světovém žebříčku. V něm se zatím pohyboval na pozicích kolem páté stovky. „Budu trénovat, abych se postupně dostal ještě výše," ujistil Orlando Luz.

Rieter Open – finále dvouhry: Orlando Luz (Brazílie) – Peter Torebko (Německo) 6:2, 6:2.

Zdroj: Youtube