Závodníci při ní vyběhnou z Trutnova až na Černou horu. Absolvovat ji můžou jednotlivě nebo ve čtyřčlenné štafetě.

Start závodu bude v sobotu v 11 hodin na atletickém stadionu v Trutnově a cíl u dolní stanice lanovky na Černou horu. „Než se však dostanou účastníci do cíle, proběhnou Stezkou korunami stromů Krkonoše a pokoří také vrchol Černé hory. Trať dlouhou 42 km můžou zdolat v rámci štafetového běhu, který se běží se na čtyři etapy, nebo zaběhnout celou vzdálenost individuálně v rámci maratonu. Štafetový běh je ideální možností pro všechny, kteří si netroufnou individuálně na maraton, ale mají rádi běhání a aktivní životní styl,“ uvedl Jakub Opočenský z pořadatelského týmu Kasper Swix Team.

„Rádi bychom spojili co nejvíce lidí se stejnou vášní a nadšením pro sport, proto vznikla myšlenka štafetového běhu. Cílem závodu je umožnit jednotlivcům vyzkoušet své limity v netradičním maratonu a přátelům umožnit zažít týmovou atmosféru v převážně individuálně orientovaném sportu,“ vysvětlil Opočenský.

Součástí sobotního závodu NaHoruRun bude od 10 hodin také MiniRun, dětský běh na dráze i v terénu, doplněný o podlézání, přeskakování, plazení a další hravé formy pohybu. Podle věku malých závodníků jsou připraveny závodní okruhy od 100 metrů (děti narozené po roce 2013) až po 2 kilometry (ročníky 2004-2005).

Ilustrační foto
Velká cena Krkonoš: V horách se poběží na čáru