Akce se koná v sobotu 26. května na centrálním parkovišti v Peci pod Sněžkou a vstupné je zdarma. „Jsme moc rádi, že na charitativní akci už podruhé a bez nároku na honorář vystoupil Janek Ledecký. Stejně tak si velice vážíme účasti oblíbené kapely The Tap Tap a ostatních, které jsme přemluvili, aby do toho s námi šli dobrovolnicky,“ říká spoluzakladatelka Nadačního Fondu KlaPeto Kateřina Klasnová. Návštěvníci se mohou těšit také na kapelu Koneckonců, Tampelband nebo Sabinu Křovákovou.

Akce začne charitativním výstupem na Sněžku v devět hodin z centrálního parkoviště. V deset hodin otevře bránu na Sněžku Krakonoš, a to od Kapličky v Obřím dole. Tam se k účastníkům výstupu připojí, nejen autor projektu, handicapovaný atlet Jaroslav Petrouš, ale i další lidé s handicapem.

„Věřím, že se nám první ročník HandicapFestu povede a že si spolu užijeme nejen výstup na Sněžku, ale také hudební program. Kapely budou hrát od 12 až do 21 hodin do večera a naši benefiční akci budou moderovat Muž roku Martin Zach a herec Saša Rašilov,“ dodává Jaroslav Petrouš.

Den pro rodinu poukázal i na nedostatek pěstounů.
Den pro rodinu poukázal i na nedostatek pěstounů