Staňte se součástí veselé pohádky  

Zámek v Adršpachu zve 12. a 13. srpna na Pohádkové dny, při nichž se můžete stát součástí pohádky. Děj se odehrává v jednotlivých komnatách a sklepení, kterými se při představení prochází. Dnes i ve čtvrtek v 9.30 hodin, poté 10.45 a ve 14 hodin se odehraje veselá pohádka Čertův poklad. Ve středu můžete navíc zažít i noční představení Kráska a netvor, a to ve 20, 21, 22 a v případě zájmu i ve 23 hodin. Pořadatelé doporučují rezervaci kvůli omezenému počtu míst na telefonu 604 381 520 nebo e-mailu: agentura.veronika@centrum.cz. O nadcházejícím víkendu se pohádka Čertův poklad odehraje také na náchodském zámku.

Odhalte tajemství Chlumu  

Chlum je výraznou krajinnou dominantou Královéhradecka. Přímo na jeho temeni, nedaleko Muzea války 1866, jsou dochovány valy a příkopy pravěkého hradiště, do jehož areálu bylo později vsazeno několik vojenských objektů souvisejících s bitvou roku 1866. V sobotu se na Chlumu od 10.00 můžete zúčastnit komentované prohlídky v rámci projektu Archeologické léto, který připravily Archeologické ústavy AV ČR v Praze a Brně ve spolupráci s dalšími archeologickými pracovišti. Účast je bezplatná, kapacita prohlídky je ale omezená, nezapomeňte si proto místo zarezervovat na ZDE.

Výtěžek z Orlice Family Cup pomůže nemocné Lucii  

Letní verze sportovně laděné akce pro rodiny s dětmi spojená s otevřením nového volnočasového parku. Těšit se můžete na nenáročné závody, soutěže, ekokaravan, malování na obličej, discgolf či stolní tenis. Připraveny jsou také odměny pro vítěze. Jako odměnou za výkon bude společné opékání špekáčků v nově instalovaných grilech v přírodním Orlice parku. Zapůjčit si můžete i piknikové koše. Výtěžek ze symbolického startovného a z dobrovolného příspěvku na špekáčky bude věnován Lucii Beranové, která je upoutána na invalidní vozík, trpí velmi těžkým tělesným postižením, a vyžaduje 24 hodinovou péči a součinnost asistenta.