Právě čokoláda totiž zřejmě stojí za požárem, ke kterému vyjížděli hasiči v noci z neděle na pondělí. Po příjezdu na místo zjistili, že  že hoří speciální nádoba, zvaná stolice, na ohřev čokolády používané jako cukrářská poleva. „Při pokusu o uhašení plamenů se mistr směny nadýchal kouře. 

Dalších dvacet zaměstnanců pekárny a cukrárny hasiči evakuovali mimo budovu," řekla tisková mluvčí krajských hasičů Martina Žahourková s tím, že uhašení trvalo necelou hodinu.

„Požár byl zřejmě způsoben nedbalostí při ohřevu čokolády. Vlivem odpaření vody v mezipláští nádoby na její ohřev došlo k přehřátí čokolády, která se  kvůli přítomnosti tuků vznítila," uvedla Žahourková.

Požár zničil zhruba 30 kilogramů čokolády, elektroinstalaci, nádobu na ohřev a malbu místnosti. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 70 tisíc korun.