Požár vznikl při vaření, kdy došlo ke vznícení oleje na pánvi, a to vlivem nedbalostního jednání. Přitom recept na uhašení takového požáru je jednoduchý. Jakmile dojde ke vznícení oleje, stačí přikrýt pánev mokrou utěrkou a dojde k uhašení. Za žádných okolností nehasíme rozpálený olej vodou, nepoužíváme ani suchou utěrku, která se v takovém případě vznítí.

Hasičům se podařilo požár rychle zlikvidovat, i tak ale stihl poškodit část kuchyňské linky. Naštěstí se obešel bez zranění. Způsobená škoda byla odhadnuta na 20 tisíc korun, podařilo se uchránit hodnoty ve výši asi 1,5 milionu korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a JSDH Vítězná, JSDH Hostinné byla odvolána na cestě k zásahu.

I v Trutnově hořelo

Do Obchodní ulice v Trutnově do jednoho z obchodů ve středu v noci spěchaly tři jednotky hasičů, sepnulo zde čidlo elektrické požární signalizace. Průzkumem na místě události hasiči zjistili, že došlo ke spálení potravin v mikrovlnné troubě, okolí bylo zakouřeno. Při události nevznikla žádná škoda, až na spálené jídlo. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolné jednotky JSDH Mladé Buky a Trutnov - Horní Staré Město byly po cestě k místu zásahu odvolány.

Nehoda u Studence
U Studence se zranil řidič automobilu