Požár zničil třetí patro domu včetně půdy. V zasaženém objektu se nikdo nenacházel. Požár však ohrožoval také okolní budovy z nichž jednotky evakuovaly jejich obyvatele a sousední stavby zároveň ochlazovaly, aby nedošlo také k jejich vznícení.

"Během zásahu se lehce zranili dva dobrovolní hasiči, o které se postarali záchranáři. Nikdo z místních obyvatel zraněn nebyl," řekla Martina Götzová, mluvčí hasičů.

Plameny hasiči dostali pod kontrolu po hodině a půl, kdy se jim podařilo požár lokalizovat. Zabránili tím dalšímu šíření, až do 6. hodiny ranní však pokračovali v dohašování skrytých ohnisek. Museli také rozebrat střešní konstrukci. Úpičtí hasiči na místě hlídkují ještě v těchto chvílích.

"Předběžná škoda je vyčíslena na jeden milion korun. Jednotkám se navíc podařilo ubránit majetek ve stejné ve výši. Příčina požáru, který zničil třetí patro budovy a kompletně zlikvidoval i půdu, bude předmětem dalšího vyšetřování," dodala Martina Götzová.

Hasiči na místo vyjeli ve 3.13 hodin. Požár likvidovaly profesionální jednotky z Trutnova a Náchoda, ale také dobrovolníci z Úpice, Hajnice, Rtyně v Podkrkonoší a Batňovic. V sobotu po 8. hodině se evakuovaní lidé vrátili zpět do svých domů.