VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Další informace ve stolničení

Jedenadvacáté století je plné trendů, s nimiž se setkáváme na každém kroku, a tak se nevyhnuly ani gastronomii.

3.6.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK

Co je nového v oblečení obsluhujícího personálu? Restaurace samozřejmě není přehlídkové molo a obsluhující personál nejsou manekýnky a manekýni. V každém případě jsou reprezentanty podniku a součástí interiéru. Začneme s tím, co je už opravdu paséé. Krátká úzká černá sukně, krajková zástěrka a bílá halenka s odvážným dekoltem. Toto oblečení nemá s moderním pojetím oblečení obsluhujícího personálu opravdu nic společného. Stejně tak minisukně, kraťasy.

Po mnoha experimentech zvítězily jednoduché uniformy stejné pro ženy i muže. Vycházejí z aktuální módní nabídky a klasická černobílá kombinace stále vede. Velmi žádoucí je i umístění názvu nebo loga podniku na zástěře, košili či kravatě. Profesionální výsledek jistě ocení hosté i samotný personál. Je mnohem jednodušší být milý v oblečení, které sluší a nositel se cítí dobře.

Dalším z trendů je wellness-food. Pokud chce host jíst zdravě, musí najít pokrmy, které mu přinesou pocit lehkosti a požitku. Tak by se dal nejstručněji charakterizovat jeden z aktuálních gastronomických trendů. Lidé si začínají hlídat nejen váhu, ale hlavně kvalitu jídla.

Termín „zdravé jídlo“ je však pro mnohé profesionály i hosty spíše postrachem, neboť si každý pod tímto pojmem představí nevábně vypadající jídlo téměř bez chuti. Lehká kuchyně nezatěžující trávicí ústrojí má obsahovat méně tuků, hlavně těch živočišných. Ty bychom měli nahrazovat rostlinnými, používat méně cukru, méně solit, sůl nahrazovat zeleným kořením, tmavé maso nahradit drůbežím a rybami.

Suroviny by měly obsahovat minimum škodlivin a maximum výživných látek. Co je tedy v současné době in? Polévky ze zeleninových pyré, kůzlečí a telecí maso, teplá zelenina, netradiční luštěniny a obiloviny, dezerty ochucené medem, kozí a ovčí sýry. Také nesmíme zapomenout na šetrnou úpravu pokrmů jako je vaření v páře, rychlé opékání na pánvi wok, nebo příprava pokrmů v konvektomatu .Z nabídky nápojů můžeme doporučit stolní vody ochucené bylinkami, zakysané nápoje, ovocné čaje, zelené čaje, pivo i víno.

Znáte gastronomickou novinku – Lauerovy horké kameny? Bauerovy horké kameny zjednodušují provoz kuchyně a přinášejí hostům potěšení z vlastního kulinářského umu. Kameny se ve speciální peci prohřejí na 380°C a potom mají schopnost 40minutového provozu. Vzhledem k absenci tuků je příprava zcela bezproblémová. Maso, zelenina a ovoce zůstávají dietní a bohaté na vitamíny. Takto vytvořené pokrmy odpovídají současným trendům zdravé výživy a přinášejí chuť masa v jeho původní a přírodní podobě.

Vepřový plátek, jarní cibulky a koktejlová rajčata na horkém kameni

600 g vepřových řízků, 3 polévkové lžíce středně ostré hořčice, 6 polévkových lžic oleje, sůl, pepř, 2 svazky jarních cibulek, 1 citron (chemicky neošetřený), 300 g koktejlových rajčat
Příprava : 35 minut

Vepřové řízky omyjeme pod studenou vodou, osušíme papírovým ubrouskem, odkrojíme tuk, případně řízky naklepeme paličkou na maso.
Do 2 PL oleje zamícháme hořčici, ochutíme solí a pepřem a směs přelijeme na plochou misku. Vepřové řízky v hořčicové marinádě několikrát obrátíme, necháme je dobře okapat a dáme na mísu.

Jarní cibulky očistíme a rovněž pod studenou vodou omyjeme a osušíme. Zelenou část odkrojíme a cibulku šikmo nakrájíme na asi centimetrové kroužky.

Citron nakrájíme na plátky. Koktejlová rajčata omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Zbytky stopek vykrojíme.

Jarní cibulky, plátky citronu a koktejlová rajčata rozdělíme do misek. Misky i mísu s řízky dáme na stůl.

Horký kámen rozehřejeme, desku potřeme olejem a nejdříve budeme péct řízky, které za častého obracení pečeme asi 6 minut dokřupava a dozlatova. Pak na horkém kameni upečeme zeleninu s plátky citronu, který dodá masu a zelenině příjemnou svěží a ovocnou chuť.

3.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Služby - Služby Uklízeč, uklízečka 12 200 Kč Ostatní uklízeči a pomocníci Pomocné a úklidové práce. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12200 kč, mzda max. 18000 kč. Volných pracovních míst: 17. Poznámka: Kontakt telefonicky PO - PÁ od 8 do 17 hod., Místo výkonu práce: ANTOLIN LIBAN, s.r.o., Lipovka., - ZŠ, - pomocné a úklidové práce ve výrobní hale, - čištění, doplňování zboží, - provádění základní údržby a pomocných prací v dílně.. Pracoviště: Ospro production spol. s r.o. - pracoviště lipovka, 516 01 Rychnov nad Kněžnou. Informace: Natalija Futovová, +420 775 588 928,775 381 780. Bankovnictví a finanční služby - Bankovnictví a finanční služby Účetní 30 000 Kč Hlavní účetní Hlavní účetní. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 30000 kč, mzda max. 45000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Kontakt zasláním životopisu s průvodním dopisem na e-mail kariera@matrix-as.cz., Požadujeme:, - praxe na pozici samostatné účetní min. 2 roky, - dobrá znalost podvojného účetnictví a daňových předpisů, - uživatelská znalost práce na PC (Word, Excel), - řidičský průkaz sk. B, - pečlivost, důslednost a samostatnost, - výhodou znalost informačního systému Helios Orange , Charakteristika pracovní pozice:, - samostatné účtování účetních případů a zpracování účetních výkazů, - zpracování přijatých faktur, bankovních výpisů, - zpracování daňových přiznání, - inventarizace účtů, - komunikace s auditory, daňovými poradci a finančními úřady, - příprava podkladů pro pravidelný reporting vedení společnosti, - zpracování měsíčních a ročních závěrek , Nabízíme:, - zázemí silné, ryze české společnosti, motivující systém odměňování, - závodní stravování, 13. plat.. Pracoviště: Matrix a.s., 516 01 Rychnov nad Kněžnou. Informace: Martin Bárta, . Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič nákladního automobilu 35 000 Kč Řidiči nákladních automobilů, tahačů a speciálních vozidel Řidič/ka mezinárodní dopravy. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 35000 kč, mzda max. 43000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Kontakt telefonicky (8 -17 hod.), osobně na pracovišti v předem domluveném termínu nebo elektronicky na e-mail milan.kotyza@seznam.cz., - řidičský průkaz sk. C + E, praxe, - pravidelné přepravy, - volné víkendy, zaměstnanecké benefity.. Pracoviště: Miko sped s.r.o. - pracoviště, Jiráskova, č.p. 899, 516 01 Rychnov nad Kněžnou. Informace: Milan Kotyza, +420 602 428 676. Výroba - Výroba Pomocní dělníci ve výrobě 13 000 Kč Pomocní dělníci ve výrobě Pomocný/á dělník/ice ve výrobě. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13000 kč. Volných pracovních míst: 8. Poznámka: Kontakt telefonicky od 6:00 do 12:00 hodin nebo e-mailem pros@ospro.cz. , Místo výkonu práce: areál fy ANTOLIN LIBAN, s.r.o., Lipovka., - úpravy dílů pro automobilový průmysl, - pracovitost, odpovědnost, samostatnost, flexibilita, zručnost.. Pracoviště: Ospro production spol. s r.o. - pracoviště lipovka, 516 01 Rychnov nad Kněžnou. Informace: Miroslav Pros, +420 775 588 928,775 381 780.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Sčítání hlasů. Ilustrační foto.

Vypršela lhůta pro podání stížností

Zaměřeno na kontrolu hmotnosti: zkontrolováno bylo celkem 44 vozidel.
8

OBRAZEM: Kamiony na váze

Siniaková s Krejčíkovou jsou deblový pár roku

Singapur/ Hradec Králové - Tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková byly v pátek vyhlášeny nejlepším deblovým párem uplynulé sezony.

Republika Králové má premiéru

Hradec Králové - Hlad, ztráta stovek mužů, španělská chřipka a nenávist k monarchii. Rok 1918 v Hradci Králové. Desítky tisíc demonstrantů. Bojují proti hladu, za samostatnost a za demokracii.

Do Kolína vyrazili bojovat o první výhru

Hradec Králové - Jediným týmem bez vítězství v nejvyšší soutěži basketbalistů je po čtyřech odehraných kolech Hradec Králové.

Náraz vytrhl řidiči volant z rukou. Hledají se svědci

Královéhradecko, Olešnice - Policisté hledají svědky dopravní nehody linkového autobusu a nákladního vozu, ke které došlo ve čtvrtek v 15.15 hodin v Olešnici u Červeného Kostelce. Náraz řidiči autobusu doslova vytrhl volant z rukou.

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT