Do roku 1998 se firma orientovala na přepravy do států bývalého Sovětského svazu a skandinávských zemí.
Aktivity Bürger Transportu jsou rozsáhlé. Zabývá se mezinárodní kamionovou dopravou, spedicí, skladováním, prodejem pohonných hmot, mytím motorových vozidel, pneuservisem a dalšími činnostmi.

Vozový park čítá 36 souprav



Bürger Transport vlastní vozový park skládající se z 36 souprav.
„Nejfrekventovanější destinací je v současnosti Benelux. Převážíme různé druhy zboží podle přání zákazníků, například potravinářský, strojírenský nebo průmyslový sortiment. V neposlední řadě přepravujeme nebezpečné náklady, které se řídí přísnými předpisy ADR,“ uvádí ředitel společnosti Jaroslav Bürger.
Jeden pracovník společnosti zajišťuje leteckou a námořní dopravu.
V průběhu roku 2002 se firma přestěhovala do nového sídla u kruhového objezdu v Poděbradech. Budovy s nezastavěnou plochou jsou na rozloze 2,5 hektaru.
V roce 2004 fyzická osoba Jaroslav Bürger postupně přechází na právnickou osobu Bürger Transport s.r.o. a dále rozšiřuje své aktivity.
O rok později buduje čerpací stanici a mycí linky pro nákladní vozidla a nyní probíhá stavba servisu na opravy vozidel, která by měla přijít na osm milionů korun. S jejím dokončením firma počítá ještě letos v říjnu.
Firma spolupracuje se společností Impress, která sídlí ve Skřivanech a zabývá se výrobou jemných plechových obalů. Bürger Transport pro ni zajišťuje celkovou expedici hotových výrobků.

Firma: Máme nouzi o řidiče



Společnost v současné době zaměstnává devadesát osm pracovníků a podobně jako jiné firmy má velkou nouzi o kvalitní řidiče.
„Od řidičů vyžadujeme především zodpovědný přístup k technickému stavu vozidla a vstřícné jednání při zajišťování přeprav, což znamená včasné naložení a složení a hlavně zajištění nákladu proti poškození,“ dodal podnikatel Jaroslav Bürger.