Momentálně chybí pracovníci napříč všemi obory. Nejvíce se problém týká strojírenské výroby, je nedostatek řidičů, kuchařů-číšníků nebo zdravotnického personálu. Velká poptávka je také po nekvalifikovaných pracovních silách.

Velké podniky, např. Škoda Auto, Isower i Pevag přesto neustále rozšiřují výrobu, Podle ředitelky Úřadu práce v Rychnově nad Kněžnou Hany Kasperové není jasné, kde budou tyto podniky nabírat nové zaměstnance, protože rychnovský region je po této stránce zcela vyčerpán.

„S největší pravděpodobností se budou muset poohlédnout i v jiných okresech," říká a dodává: „Například Škoda Auto má zřízena kontaktní pracoviště po celém Královéhradeckém, Pardubickém a teď nově i Olomouckém kraji, kde jsou nabízena místa ve všech okresech." Situace je podle ní ale všude obdobná, není to sice kritické, ale s nedostatkem kvalitních pracovních sil se potýkají téměř všude.

Spolupráce Úřadu práce v Rychnově nad Kněžnou se zaměstnavateli je podle jeho ředitelky dlouhodobě na velmi dobré úrovni. „Přestože nemají ze zákona povinnost hlásit volná pracovní místa, dělají to, protože hledají každou možnou cestu, jak pracovní sílu sehnat," doplňuje Kasperová. Pracovnice rychnovského úřadu chodí do podniků na pravidelné monitorovací návštěvy.

Úřady práce ve celé České republice spolu úzce spolupracují napříč kraji i okresy. Nabídky volných míst jsou vyvěšovány standardně, a jsou přístupné na portále z celé ČR.

Co se týče možnosti využít úřadem nabízené rekvalifikace, podle Hany Kasperové rekvalifikovat v tuto dobu není koho, protože v evidenci převážně zůstávají pouze uchazeči, kteří mají nějaký zdravotní handicap, nebo maminky s malými dětmi, které hledají práci na zkrácený úvazek.

Pokud zaměstnanec cestuje do práce z jiného okresu, může požádat o příspěvek na dojíždění. Pro jeho získání je potřeba se obrátit na místně příslušný ÚP. Je-li to ze vzdálenějších míst, je možné také žádat o příspěvek na přestěhování.

Zaměstnavatelé, kterým chybí zaměstnanci tak nabízejí čím dál více benefitů. Většina podniků je umísťuje přímo do nabídky Úřadů práce, aby případní uchazeči o zaměstnání byli informováni o všech výhodách, které s daným pracovním místem souvisí.