„Dlouho jsem z médií zaznamenával informace o tom, že hmyz je potravina budoucnosti, ale ani po mnoha letech se nic nedělo a hmyzí potraviny nikde. Nakonec jsme se s mojí ženou rozhodli, že nebudeme čekat, a pokud se s tím něco má udělat, musíme to změnit my,“ uvedl Libor Sloupenský z firmy WormUP.

Druhé místo v kategorii firem patří další firmě z Rychnovska - společnosti MATRIX z Třebešova, zabývající se dřevovýrobou. Třetí místo obsadila společnost IDC – FOOD z Holohlav na Hradecku, která vyrábí koření a kořenící směsi.

Porota v případě výrobce dortů a dezertů Dominika Mervarta ze Zaloňova na Náchodsku ocenila zapálení a splnění si dětského snu ve velmi krátkém čase. Podle poroty vybudoval kvalitní značku, která se v regionu skvěle prezentuje.

Dominik Mervart ze Dvora Králové nad Labem se stal živnostníkem roku Královéhradeckého kraje.
Cukrář Mervart ze Dvora Králové je živnostníkem roku Královéhradeckého kraje

Druhé místo mezi živnostníky získal výrobce kurníků z Dětenic na Jičínsku Lukáš Stýskal a bronzová příčka náleží Ladislavu Hemrlíkovi z Rokytnice v Orlických horách na Rychnovsku, který vyrábí produkty podle originální návrhů z usní a kůží.

Dominik Mervart pak zvítězil i v doprovodné kategorii MONETA Živnostník roku Srdcař, která oceňuje živnostníky, kteří překonali v podnikání problémy a nástrahy, nevzdali to a pracují dál.