Zimní stadion v Hradci Králové bude od pátku do neděle hostit mistrovství Evropy karatistů federace S.K.I.E.F.

O kontinentální tituly by mělo ve Fortuna aréně závodit na osm stovek karatistů ze čtyřiadvaceti států. Nejvíce členů vyšle do boje Česká republika, která bude se sto dvaceti závodníky největší výpravou evropského šampionátu. Nutno dodat, že vzhledem k sestavě mají Češi i velkou šanci uspět.

V českém výběru figurují také úspěšné závodnice hradeckého Spartaku: Radka Krejčová, která obsadila 2. místo na MS 2009 v Řecku, a Barbora Bukáčková, jež vyhrála v kategorii dorostenek ME 2014 v Drážďanech.

Kromě ČR budou velkými favority Italové, kteří budou se svými 72 členy druhou největší výpravou. Sedmdesát karatistů se chystá z Ukrajiny a po šedesáti z Dánska, Rumunska a Ruska.

Boje začnou v pátek v 9 hodin, kdy budou soutěžit karatisté v dětských a mládežnických kategoriích a proběhnou také boje Masters (kategorie nad 40 let). Ukončení pátečních soubojů se předpokládá kolem 19. hodiny.

V sobotu jsou na programu nejprestižnější kategorie 18 až 19 let a 20 až 39 let. V neděli budou tatami patřit týmům a také nejprestižnější kategorii Grand Champion, v níž spolu soutěží medailisté jednotlivých váhových kategorií v soutěži bez rozdílu hmotnosti.