Jediný míček scházel Kateřině Siniakové k životnímu úspěchu, postupu do osmifinále grandslamového turnaje. Ve druhém setu zápasu s Italkou Camilou Giorgiovou ovšem rodačka z Hradce Králové propásla mečbol a poté se karty obrátily. „Blíž jsem být snad ani nemohla,“ povzdechla si po prohře 6:3, 6:7 a 2:6 Siniaková, na které se hlavně ve třetím setu projevila značná únava, z níž pramenily chyby. Italka byla na kurtu živější, v závěru měla víc sil a výhru strhla na svoji stranu.

Lucie Šafářová bojovala o nejlepší šestnáctku přes dvě hodiny. Na nezdar 4:6 z první sady odpověděla navlas stejnou mincí, v rozhodujícím dějství ale odpadla a na kurtu nechala kralovat Rusku Jekatěrinu Makarovovou (1:6).

„Měla jsem lépe podávat. V tom byl mezi námi největší rozdíl,“ hodnotila smutně Šafářová a dodala: „Mrzí mě to, ale odehrála jsem dobré utkání.“

Blízko postupu stála Barbora Strýcová. Střetnutí s Julií Görgesovou ztratila kvůli porážce 8:10 v rozhodujícím setu. První získala Němka v tiebreaku, ve druhém byla lepší plzeňská rodačka (6:3).

Poslední Češka, která mohla pozvednout osmifinálový prapor Wimbledonu, byla Karolína Plíšková. Souboj bývalé světové jedničky s Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou skončil až po uzávěrce tohoto vydání.

Ilustrační foto.
Tenisový Rieter Open podle domácích not