Již v sobotu 22. srpna začne 50. ročník volejbalové Lupenice. Turnaj amatérů láká každoročně desítky týmů z celé republiky. Letošní jubilejní ročník chystá velkou spoustu novinek. Není to jen sportovní podnik, ale především vyhlášená společenská událost.

Turnajový víkend odstartuje už v pátek večer, kdy se v lupenické hospodě setkají volejbalové legendy. „Budeme vzpomínat na předchozí ročníky, promítneme fotky, k tomu nějaká hudební produkce. Těším se, že dorazí lidé, kteří turnaj pořádali, hráli nebo k nám do Lupenice jezdili jen fandit," říká šéf turnaje David Čižinský.

Sobotní program už patří sportu. Na kurtech sportovního areálu sehrají své zápasy muži a ženy. Večer se o zábavu postarají kapely Čí je to vina? z Dobrušky a AC/DC Czech revival. Pozvání na tento koncert platí nejen pro sportovce, ale i pro širokou veřejnost. „Tento revival je opravdu to nejlepší co vůbec můžeme v Česku sehnat. Kluci z AC/DC vyprodávají letní parkety v celé republice a my jsme rádi, že přijali pozvání i k nám," říká Čižinský.
V neděli ráno začne turnaj žáků, dorostenců, smíšených družstev a veteránů.

Po celou dobu turnaje je připravené občerstvení. U příležitosti jubilejního 50. ročníku vznikla originální trička s logem Volejbalové Lupenice. Letošní ročník je věnovaný legendě místního sportu Ladislavu Hlavatému. (jd, dr)

Program turnajeSobota 22. srpna:
8.15 – 8.45: prezence;
9.00: turnaj mužů a žen I. a II. třídy.

Neděle 23. srpna:
8. 15 – 8.45: prezence;
9.00: turnaj žáků, žákyň, dorostenců, dorostenek, smíšených družstev, veteránů a veteránek.