Hlavní sponzor turnaje JUTA a.s. mezi hráče rozdělí price money ve výši 60 000 korun. Hrát se ovšem bude také o další hodnotné ceny. Přihlášeno bylo 134 mužů a žen, což je rekordní účast nejen v rámci Optim Tour, ale i z předcházejících ročníků tohoto úspěšného turnaje.

„Velmi nás těší opět vysoká účast, což dokazuje, že náš turnaj je velmi oblíbený mezi českou špičkou. Ve startovním poli najdeme řadu hráčů a hráček, kteří k nám jezdí pravidelně již dlouhá léta, ale také několik nadějných a talentovaných mladých tenistů, kteří mají šanci do budoucna uspět v evropském nebo i světovém měřítku. Spojení s okruhem turnajů Optim Tour si velice vážíme, zvyšuje prestiž naší akce,“ prozradil Krkonošskému deníku Michal Vágner, ředitel turnaje, jehož výsledky a průběh bude možné sledovat na www.optimtour.cz.

Dění na antuce v královédvorském areálu Hrubá louka zahájí páteční kvalifikace, v sobotu bude pokračovat hlavní soutěž a všechno uzavřou úterní finálové boje.

Zcela jistě bude k vidění vynikající tenis, který by si fanoušek nejen tohoto sportu rozhodně neměl nechat ujít. Vstupné na turnaj je zdarma.

Dvorský tenisový oddíl patří k nejaktivnějším sportovním klubům ve Dvoře Králové, za rok pořádá několik desítek turnajů registrovaných i rekreačních hráčů v různých věkových kategorií. Podrobnější info lze najít na stránkách www.tcdvurkralove.cz.

Atletická Velká cena Nového Města nad Metují nabídla výborně obsazený mítink, jehož maxima se přepisovala hned v šesti případech.
Atletická Velká cena Nového Města očima reprezentantů i objektivem fotografa