Šachy se nedaly. První víkend na Czech Open patří ostatním hrám. To však ta královská nerada slyší, a tak se snaží nezapadnout. Nad vodou ji drží zejména turnaj čtyřčlenných družstev. Ten se zatím odehrává podle papírových předpokladů. Minimálně co se týče pozice nasazené jedničky.

Expert zastínil „Lázňu“

Moravská Slavia Brno A e může pochlubit účastí hned tří velmistrů. Tou nejzářivější hvězdou je pardubický odchovanec Láznička. Ovšem i hvězdy mají dvě dny. Hráč, který okupuje 73. příčku světového žebříčku totiž klopýtl s Petrem Piskem z béčka stejnojmenného klubu. S tím Piskem, který se již léta stará o provádění jednotlivými partiemi ve velmistrovském turnaji. Přesto první tým „rezervu“ udolal. Dvě kola před koncem MS Brno bezpečně vede a má tak nakročeno k celkovému prvenství i republikovému titulu.

Polabiny živí naději

Dobrou zprávu pro východočeský šach je ta, že 2222 ŠK Polabiny A zůstávají ve hře o jednu z medailí. Zpětně ale mohou litovat zaváhání v páté rundě, kdy si rozdělily body s Cerebrem Brno. Klopýtl i obhájce prvenství ŠK Zikuda Trutnov, který dokonce s Cerebrem prohrál. Po pěti odehraných kolech jsou stále dva hráči s plným bodovým ziskem, a to velmistři Pavel Potapov s Tomášem Polákem.

BASKETBAL - ilustrační foto.
Basketbalové šiky rozšíří McGaughey

Pondělní nabídka
ŠACHY: RSM CZ Open – 5. kolo ratingového turnaje (16.00), Dopravní stavby Brno Open – turnaj dvojic v rapid šachu (10.00), Bulínský, Vávra & Partners Open – MČR v bleskovém čtyřiadvacetihodinovém maratonu (od 9.30).

MANKALOVÉ HRY – turnaje v Toguz Kumlaku a dalších hrách (9.30).

DÁMA – turnaj v Turecké dámě (18.30, vše ČSOB Pojišťovna ARENA).