Jako tradičně měl turnaj kvalitní mezinárodní konkurenci. Během tří dnů se potkali ve sportovní hale ZŠ Komenského rodáci z šestitisícových slovenských Medzilaborců i pětimilionové chilské metropole Santiago de Chile.

Diváci viděli v akci trutnovskou rodačku a odchovankyni místního klubu Romanu Stehlíkovou v barvách Nymburka. Naopak se nedočkali startu Petry Kulichové, která v Trutnově začínala ligovou kariéru a před novou sezonou posílila Hradec Králové.

Právě hradecký Sokol Nilfisk odešel z finále těsně poražen o jediný bod, nicméně jeho trenérka Romana Ptáčková výkony ocenila. „Doufala jsem, že turnaj budeme absolvovat v kompletní sestavě dvanácti hráček, ale končíme ho stejně jako v Ostravě v osmi, včetně dvou dorostenek. Vzhledem k naší sestavě jsem opravdu velmi spokojená s tím, co holky předvedly. Jejich bojovnost a herní projev se mi líbily. Měla jsem aspoň šanci vyzkoušet hodně mladé hráčky, které obstály perfektně,“ ohlédla se za turnajem Romana Ptáčková.

Nový hlavní trutnovský trenér Michal Martišek hodnotil klání velice pozitivně. „Sehráli jsme dva kvalitní zápasy proti týmům, startujícím v Eurocupu, a utkání proti Halle, které bylo pro nás těžké zejména po fyzické a mentální stránce. Před sezonou nás čeká ještě hodně práce, ale ukázali jsme, že tenhle kolektiv, který se pořád tvoří, má svůj potenciál. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří si našli čas a vytvořili nám výbornou atmosféru,“ uvedl.

Konečné pořadí: 1. MBK Ružomberok, 2. Sokol Nilfisk Hradec Králové, 3. Basketball Nymburk KV, 4. Loko Trutnov, 5. AJP Gorzów Wielkopolski, 6. GISA Lions SV Halle.

Vítězný tým 19. ročníku mezinárodního turnaje basketbalistek O pohár města Trutnova MBK Ružomberok.
Trutnovský turnaj vyhrál poprvé Ružomberok, Hradec porazil o bod