Rozhodující pro vývoj celého utkání byl drtivý nástup „lvic“. Tým trenérky Romany Ptáčkové po pár minutách vedl jednoznačně 3:24 a na začátku druhé čtvrtiny už 14:41! Ve zbytku zápasu sice domácí celek hru vyrovnal, výborně hrající Hradec ale důležité vítězství pustit nehodlal.

Po výsledku 59:80 hostující tým vystřídal včerejšího soupeře na páté příčce, Trutnov před skvělou návštěvou 820 diváků prohrál vůbec poprvé v sezoně domácí zápas.

BK Lokomotiva Trutnov – Sokol Nilfisk Hradec Králové 59:80 (14:38, 32:52, 45:64).
Body: Adamsová 17, Kozumplíková a Potočková 10, Rylichová a Carterová 8, Šípová 6 – Likhtarovichová 16, Kulichová 14, Klaudová 12, Minarovičová a Effangová 8, Bura a Marečková 7, Zavázalová 6, Vojtíková 2. Rozhodčí: Vávrová, Jeřáb, Musil. Fauly: 12:16. Trestné hody: 18/13 – 12/8. Trojky: 4:4. Doskoky: 36:63. Diváci: 820.

Ohlasy trenérů:
Michal Martišek, trenér BK Loko Trutnov: „Bohužel jsme nezachytili úvod zápasu, kdy nás Hradec předčil po všech stránkách, jak fyzicky, tak mentálně. Skutečně byl kvalitně připravený, eliminoval naše největší zbraně a naopak sám využil svoje dominantní hráčky. Prvních pět minut rozhodlo zápas. My jsme si pak řekli, že musíme v další části utkání bojovat o každý bod, o každý míč a snažit se snížit hrozivý bodový rozdíl, což se nám povedlo. Jsem nesmírně rád, že jsme se po zbytek zápasu dokázali soupeři vyrovnat a hráli úplně vyrovnanou partii. Obrovské poděkování patří fanouškům, kteří nás v nejkritičtějších momentech neopustili, velmi nám pomohli k tomu, abychom se alespoň takhle vrátili do zápasu.“

Romana Ptáčková, trenérka Sokola Nilfisk Hradec Králové: „V první čtvrtině podal náš tým famózní výkon, předváděl maximum s obrovskou koncentrací, tedy přesně to, na co jsme se připravovali. To se bohužel nedá říct o dalším průběhu. Při snadno získaném vedení klesla koncentrace dolů a nedokázali jsme odehrát v lepší formě celý zápas. Ve druhém poločase to pro mě bylo na lavičce utrpení, měli jsme 29 ztrát, to si nemůžou dovolit ani starší dorostenky. Do Trutnova jsme jeli s respektem po výsledcích, které dosáhl, a věřila jsem, že domácí nepodceníme.“

Vrchlabští hokejisté na vlastním ledě ve šlágru 24. kola II. ligy porazili Sokolov těsně 1:0.
Lubina se loučil výhrou, ve Vrchlabí rozhodla jediná trefa Vašíčka. Trutnov padl