Dvě třetiny závodů má za sebou letošní seriál mistrovství Evropy v trialu.

Ve čtvrtém podniku, který se konal v Tanvaldu, se podařilo českému reprezentantovi Martinu Křoustkovi vystoupit na stupně vítězů. Stříbrný skuhrovský trialista nestačil pouze na letošního suveréna Itala Grattarolu, jenž  vyhrál všechny dosavadní čtyři závody evropského šampionátu.

„Druhým místem jsem si vynahradil zklamání z těsné neúčasti na stupních vítězů ve třetím podniku mistrovství Evropy v polských Krzeszowicích. Jelo se tam na  blátivé a kluzké trati. Při shodném počtu bodů jsem bohužel třetí místo prohrál na pravidlo počtu za nulu projetých sekcí a obsadil čtvrtou příčku," řekl po závodě Martin Křoustek.

V Jizerských horách se jelo na suchých kamenech a skalách v okolí Tanvaldského Špičáku. Dobře se z Čechů umístil také Martin Matějíček, který skončil čtvrtý v kategorii juniorů do 18 let. Kompletní výsledky a fotografie na www.trialtanvald.cz.

Průběžné pořadí ME v trialu: 1. Matteo Grattarola (It./Gas Gas) 80 bodů, 2. Daniele Maurino (It./Ossa) 55, 3. Matteo Poli (It./Ossa) 51, 4. Garcia Borrellas Pere (Šp./Gas Gas) 43, 5. Giacomo Saléru (It./Beta) 40, 6. Martin Křoustek (ČR/Beta) 39.

O víkendu se koná poslední dvoudenní soutěž mistrovství České republiky v Kramolíně u Nepomuku. Díky dostatečnému náskoku z předchozích závodů má Martin Křoustek již jistý mistrovský titul pro rok 2012. Jezdec Top Trial Teame Renovak rozšířil svou sbírku mistrovských titulů na jedenáct! Po Kramolíně budou následovat poslední dva podniky ME ve Francii a Nizozemsku. Koncem září se pak koná MS družstev a sezonu uzavře dvoudenní mistrovství republiky družstev v Březové u Sokolova.  (dr, mk)

Trialista Martin Křoustek