Diváci ve Štikovské rokli se mohou těšit na skvělé obsazení jednotlivých závodů. Organizátorům z autoklubu Nová Paka se prezentovalo více jak sto třicet závodníků, včetně tří loňských mistrů Evropy – Václava Fejfara, Petra Nikodéma a Jakuba Novotného.

Sobotní program začne od půl jedenácté, poté se pojedou první měřené tréninky. V půl čtvrté odpoledne odstartuje první série rozjížděk ve všech vypsaných kategoriích. Racer buggy pojedou v sobotu i druhé jízdy. V neděli se začne závodit již od osmi hodin ráno druhou sérií rozjížděk. Třetí jízdy budou následovat od 9.45. Po přestávce nastoupí od půl jedné nejúspěšnější jezdci víkendu do semifinálových a finálových jízd, které určí konečné pořadí třetího závodu domácího šampionátu. Finálových jízd bude deset, semifinále lze předpokládat ve čtyřech kategoriích.

Nebudou chybět ani další přední jezdci v čele s Petrem Bartošem, Milanem Vaňkem, Radkem Jordákem, Jakubem Kubíčkem či Filipem Hartmanem. Tento novopacký jezdec do závodů nastoupí s novým speciálem divize Buggy 1600.

Vyvrcholení letošní sezony v Nové Pace bude na programu od 5. do 7. července 2019, kdy se tady pojede mistrovství Evropy.   (pv)

Ilustrační foto
Mistrovství republiky ve Štikovské rokli, na startu i matador Fejfar

Fejfar: Snad jsme si tu smůlu už vybrali, do rokle se moc těšíme

Václav FejfarZdroj: Archiv/ROZHOVOR/ Autokrosař Václav Fejfar si bude chtít na domácím závodě mistrovství republiky v Nové Pace spravit chuť po neúspěšném začátku sezony v německém Seelowě.

Jezdec z Lužan závody pojme jako ostrý test před evropským dvojzávodem v Litvě a Lotyšsku a věří, že ho do Štikovské rokle přijde podpořit hodně fanoušků.

V Německu jste nedojel, co se vám přihodilo?
Hned v prvním měřeném tréninku mi ve velké rychlosti praskla poloosa, vůz zakopl a šel přes střechu. Poté už jsme nechtěli riskovat zničení motoru a ze závodu jsem raději odstoupil.

Takový start si asi nikdo nepřeje.
To určitě ne. Bohužel jsme si tu smůlu vybrali hned na začátku, ale rozhodně nevěšíme hlavy a budeme bojovat.

Představíte se na závodě mistrovství republiky v Nové Pace. Co od něj očekáváte?
Na start se samozřejmě moc těšíme. Doufám, že bude všechno šlapat. Bereme to jako test před dalším pokračováním evropského šampionátu. Věřím, že přijde hodně diváků a povede se nám tu vyhrát.

Z cyklotrati na 50 kilometrů.
V sobotu do Jičína na kolo i běh, Weber 50 je tu