Dvojnásobný vítěz z letní olympiády 1996 v Atlantě. Tento sezemický odchovanec dává o sobě vědět také po konci závodní kariéry. Momentálně působí jako sportovní ředitel Českého olympijského výboru a také vedoucí české olympijské výpravy. A jako východočeský patriot se ochotně zapojil do ankety Deníku. Odpovídal na stejné otázky na lince Pardubice - Pchjongčchang.

Kteří čeští sportovci podle vás získají medaili?
Nerad konkrétně tipuji, ale když se podívám na výsledky z této a minulé sezony, nějaké favority mám.

Dosáhnou při neúčasti hráčů z NHL na medaili také čeští hokejisté?
Všichni si to přejeme, ale nevím jestli to, že zde nejsou hráči z NHL, bude nakonec výhodou. Například tým sportovců z Ruska může být velice silný díky kvalitním hráčům z KHL.

Jak byste řešili kauzu ruských sportovců, kde byl odhalen státem řízený doping? Je dobře, že ti „čistí“ startují v Koreji pod neutrální vlajkou?
Doopravdy nevím, na tuto otázku neexistuje správná odpověď. Vypadá to, že zřejmě k nějaké „kolektivní manipulaci“ docházelo, ale na druhou stranu by bylo špatně, kdyby za to pykal někdo nevinný. Ano, je dobře, že ti „čistí“ startují pod neutrální vlajkou.

Na co se z Her v Koreji nejvíce těšíte?
Moc rád bych tady zažil podobnou atmosféru, jako byla na letních hrách v Riu. Kdyby k tomu přibyl nějaký skvělý výsledek, nějaká medaile, bylo by to super.

Závod v biatlonu.
Medaile nám zacinkají, ruský doping rozděluje