Ve vyrovnaném utkání v Jaroměři hráčky z Rychnovska dokázaly zdramatizovat zdánlivě ztracené utkání a posléze se radovali z jasného vítězství v Turnově.

Jiskra Jaroměř - Vršovan Voděrady 6:4. Body: Jakubcová Blanka 1,5, Jakubcová Hana 1,5, Jakubcová Radka 1.

V dopoledním utkání s Jiskrou Jaroměř začaly voděradské sestry Jakubcovy dobře. Vyhrály úvodní čtyřhru a v zahajovacích dvouhrách zvítězila Blanka Jakubcová. Stav byl vyrovnaný - 2:2. Ve druhé sérii však hosté nezískali ani jedno vítězství a rázem prohrávali - 2:5. Voděradské hráčky se nevzdaly. V závěrečné sérii nejprve zvítězila Hana Jakubcová a v zápětí ji napodobila i Radka a snížila na 5:4. Vykřesaly tak naději na remízu. V posledním zápase nastoupila Blanka Jakubcová proti nejlepší hráčce domácích Ptačovské. Po bojovném výkonu ale prohrála 1:3 a tak se hráčky Jaroměře mohly radovat z konečného vítězství 6:4.

Sokol Turnov – Vršovan Voděrady 2:8. Body: Jakubcová Hana 3, Jakubcová Blanka 2,5, Jakubcová Radka 2,5.

K odpolednímu utkání proti Sokolu Turnov voděradská děvčata odjížděla s úmyslem odčinit dopolední těsnou porážku. Hned od začátku utkání se jim dařilo. Po vítězství ve čtyřhře zvítězila i v úvodních dvouhrách a dostala se do vedení 4:0. V prostřední sérii hráčky z Rychnovska vyhrály další dva zápasy a zpečetily tak konečné vítězství.V závěrečných dvouhrách si zásluhou dalších dvou výher vylepšily skóre.

Ve dvanáctičlenné tabulce patří Vršovanu Voděrady sedmá příčka. Tabulku druholigové skupiny B jsme přinesli ve včerejším vydání.

(joj)