První ze tří domácích utkání v první části extraligové soutěže sehrály stolní tenistky SK Dobré v sobotu proti soupeřkám z TTC Litoměřice. Trenér Jan Šplíchal měl k dispozici kompletní kádr: Olesja Stachová, Aneta Martinková a Daniela Rozínková. Žebříčkovou jedničkou Litoměřic je Nikola Roubalová, která však v minulé sezoně nehrála a do Dobrého nepřijela. Zkušené Hedu Fouskovou a Petru Prášilovou doplnila na střídavý start z pražského Slavoje hrající Denisa Hošková.

Čtvrté kolo nejvyšší soutěže žen postavilo proti domácím staronového účastníka soutěže SKST Vlašim. Doberské hráčky nastoupily ve stejném složení jako proti Litoměřicím. Trenér Vlašimi Luboš Pěnkava po sobotní porážce v Havířově družstvo mírně obměnil, ale ani trojice Poláková, Stará a Míková první body do tabulky v Dobrém nezískala. Vítězství „fialek" bylo zasloužené. Po čtyřech kolech mají doberské hráčky tři výhry a vévodí neúplné tabulce soutěže.

3. KOLO

SK Dobré A – TTC Litoměřice A 6:0 (body domácích: Rozínková Daniela 2:0, Martinková Aneta 2:0, Stachová Olesja 2:0 – body hostů: Fousková Heda 0:2, Prášilová Petra 0:2, Hošková Denisa 0:2).

Domácí hráčky byly od prvních míčků jednoznačně lepší a soupeřkám v šesti zápasech povolily jediný set. Za 52 minut zvítězily nejvýraznějším možným rozdílem. Divákům předváděly po celé utkání sebevědomý a soustředěný výkon, hodný nejvyšší české soutěže. Zajímavostí utkání byla přítomnost hráče klubu El NIŇO Praha Tomáše Konečného, aktuálně pátého stolního tenisty českého žebříčku. Na střídačce domácího celku nebyl jako případný nástupce trenéra Šplíchala. Protože mužská extraliga má tento víkend volno, pomohl s vedením utkání družstvu, ve kterém hraje jeho životní partnerka Aneta Martinková.

4. KOLO

SK Dobré A – SKST Vlašim A 6:3 (body domácích: Stachová Olesja 3:0, Martinková Aneta 2:1, Rozínková Daniela 1:2 – body hostů: Poláková Veronika 2:1, Stará Kateřina 1:2, Míková Karolína 0:3).

V první dvouhře nestačila Martinková na Polákovou, ale Stachová proti Míkové ihned srovnala. Daniela Rozínková podlehla v dalším zápase Staré nejtěsnějším rozdílem v pátém setu, ale Stachová v souboji jedniček uspěla a znovu srovnala stav. Následně všechny tři domácí hráčky své zápasy vyhrály a Dobré šlo do vedení 5:2. Rozínková sice prohrála i svůj druhý pětisetový zápas, ale výhru završila šestým bodem Martinková proti Míkové.

Tabulka

1. Dobré A 3 0 1   18:11   10
2. Břeclav A 3 0 0    18:6        9
3. Hluk A 2 0 1  14:10     7
4. Frýdlant A 2 0 0    12:0        6
5. Havířov A 1 0 2   8:16      5
6. Malenovice A 1 0 1     8:8      4
7. Vlašim A 0 0 4   12:24      4
8. Hodonín A 1 0 0     6:0        3
9. Litoměřice A 0   0 3   3:18     3
10. Dubňany A 0 0 1    0:6        1

„Vstup do soutěže se nám vydařil. Vyhráli jsme nad dvěma soupeři, se kterými se budeme pohybovat ve středu tabulky. Pohled na tabulku je příjemný, ale je to pouze začátek soutěže a hlavní favorité mají odehráno menší počet utkání. Důležité je, že naše hráčky hrají atraktivní stolní tenis, který se divákům musí líbit. Máme také vyrovnaný kádr hráček. Když se jedné nedaří, ostatní mohou výpadek nahradit. To je potěšitelné," řekl předseda SK Dobré Jan Rozínek.   (dr, jr)

Nová tvář. Poprvé se doberskému publiku při extraligových zápasech představila posila Aneta Martinková.