Do zahraničí odešla Simona Šlehobrová a tým naopak posílila zkušená extraligová hráčka Aneta Martinková. Rodačka z Nového Města nad Metují má za sebou i zahraniční angažmá v Německu, kde hrála druhou nejvyšší soutěž.

Los nového ročníku nebyl doberským „fialkám" příliš nakloněn. Na úvod je čekal soupeř z Frýdlantu nad Ostravicí, proti kterému se jim moc nedaří a ve druhém duelu se střetly s Malenovicemi, jež se řadí k lepším celkům v elitní soutěži.

1. KOLO

SK Frýdlant nad Ostravicí A – SK Dobré A 6:0 (body domácích: Adámková Karin 2:0, Bartošová Hana 2:0, Blašková Dagmar 2:0 – body hostů: Rozínková Daniela 0:2, Martinková Aneta 0:2, Stachová Olesja 0:2).

Tak jak doberské  hráčky minulou sezonu zakončily, tak ji nyní zahájily – porážkou v utkání s Frýdlantem. Už začátek proti těžkému soupeři nezačal dobře. Adámková byla nad síly Rozínkové a Bartošová nedala příliš šancí na úspěch Martinkové. Nejvyrovnanější zápas v úvodní sérii dvouher předvedly Blašková se Stachovou. Delší výměny, ve kterých byla jistější domácí hráčka rozhodly o třetím bodu domácích. V dalších zápasech se scénář opakoval. Domácí hráčky byly lepší a po zásluze zvítězily 6:0.

Další výsledky – 1. kolo

SKST Dubňany A – SKST Mart Hodonín A 0:6,
BSK Malenovice A – Baník Havířov A 6:2, 
TTC Litoměřice A – MSK ČP Břeclav A Gumotex 2:6,
SKST Vlašim A – Spartak Hluk A MP Dream 3:6.

2. KOLO

BSK Malenovice A – SK Dobré A 2:6 (body domácích: Jakubcová Blanka 0:2, Truksová Lucia 1:2, Jakubcová Hana 1:2 – body hostů: Rozínková Daniela 3:0, Martinková Aneta 0:2, Stachová Olesja 3:0).

Hráčky SK Dobré byly odhodlány po nepříliš vydařeném úvodním duelu  naplno bodovat. Beskydský celek byl oslaben o svoji nejlepší hráčku Lenku Harabaszovou a  hostující hráčky toho naplno využily. V úvodní dvouhře předvedla Daniela Rozínková bezchybný výkon a Blance Jakubcové nedala šanci. Ve druhé dvouhře byla po dva sety lepší hráčkou Aneta Martinková, která svedla velký boj se slovenskou hráčkou domácích Truksovou.

Ve zbylých třech setech se z rakety doberské stolní tenistky vytratila kontrola v úderech a radovat z výhry se tak mohla domácí hráčka. Ve třetí dvouhře porazila s přehledem Olesja Stachová malenovickou Hanu Jakubcovou a dostala hosty do vedení 2:1. V dalším zápase předvedla Rozínková nejlepší výkon dne a s přehledem porazila nejlepší hráčku domácích Truksovou. Vzápětí Stachová přidala další bod už na 4:1 po výhře nad Blankou Jakubcovou a svému týmu tím klid do dalších bojů.

Ve své druhé dvouhře nastoupila Martinková proti Hance Jakubcové. Aneta byla v úvodních dvou sadách lepší hráčkou a ujala se vedení. Jakubcová však nesložila zbraně a postupem času získávala herní převahu a výhrou vykřesala naději na zvrat v utkání. K žádnému dramatu však nedošlo. Stachová ani Rozínková své závěrečné dvouhry nijak nepodcenily. Obě zvítězily a tím dovršily celkové skóre 6:2 pro hosty. Velmi cenná výhra na soupeřově půdě tím byla dokonána. Dobré vyhrálo v rámci extraligy s Malenovicemi vůbec poprvé.

Další výsledky – 2. kolo

SK Frýdlant nad Ostravicí A – Baník Havířov A 6:0
TTC Litoměřice A – Spartak Hluk A MP Dream 1:6
SKST Vlašim A – MSK ČP Břeclav A Gumotex 2:6.

„Jedna výhra a jedna prohra. Velmi dobrý vstup našich hráček do nové sezóny, který budeme chtít následující víkend v domácích utkáních proti Litoměřicím a Vlašimi potvrdit," řekl  Jan Šplíchal, trenér doberského družstva.

Tabulka

1.Frýdlant A 2  0 0 12:0  6
2.Břeclav A 2  0 0 12:4  6
3.Hluk A 2 0 0 12:4  6
4.Dobré A 1 0 1   6:8  4
5.Malenovice A 1    0 1   8:8    4
6.Hodonín A 1 0 0   6:0 3
7.Vlašim A 0 0 2 5:12 2
8.Litoměřice A 0 0 2 3:12  2
9.Havířov A 0 0 2 2:12    2
10.Dubňany A 0   0 1   0:6    1

Víkendový program

Sobota 29. září: SK Dobré – TTC Litoměřice (17).
Neděle 30. září: SK Dobré – SKST Vlašim (10).   (jr, dr)