Smolný los už podruhé v sezoně svedl proti sobě dvojici mladých stolních tenistek SK Dobré.

 

Úvodní den tomu příliš nenasvědčoval. Nejvýraznější postavou v doberských barvách byla Kateřina Rozínková. Mezi mladšími žákyněmi sice zahrála na hranici svých možností, ale chybělo jí více štěstí. Ve čtyřhře po dvou vyhraných turnajích skončila s partnerkou Mynářovou z Havířova třetí, když podlehly pozdějším vítězkám Matasové a Míkové. Ve dvouhře K. Rozínková postoupila mezi nejlepších osm, ale pak narazila na nasazenou jedničku Denisu Hoškovou, která byla nad její síly. Ostatní doberské talenty buď nesplnily očekávání solidního umístění nebo naopak očekávání splnily, ale umístění v popředí výsledkových listin se od nich nečekalo.

Druhý den se reprezentantům SK Dobré dařilo o poznání lépe. Nejmladší naděje se v Hodoníně dokonce postavily na stupně vítězů. Z bronzových medailí ve čtyřhře se těšily Aneta Doucková s Darinou Šlehobrovou.

Ve dvouhrách pak obě po vítězství v základní skupině skončily těsně pod stupni vítězů na pátém až osmém místě. Doucková prohrála s pozdější vítězkou Kmeťovou, Darina Šlehobrová nestačila na druhou nasazenou domácí Lucii Novotnou.

Jediné zlato

Jediné zlato pro doberské barvy vybojoval v deblu Vojta Rozínek. Jeho váhu nijak nesnižuje fakt, že je půlené, protože jeho partnerem byl Tomáš Polanský ze Slavoje Ústí nad Labem. Pár turnajem prošel bez větších problémů, když ztratil pouhé tři sety. Například v semifinále přehrál hladce 3:0 nasazený pár číslo jedna - Sommer, Vítkovec z KOC Sušice. Ve dvouhře V. Rozínek vyhrál kvalifikační skupinu, ale poté ve druhém kole finálového pavouka mu sušický Vítkovec vrátil porážku ze čtyřhry, což pro doberského stolního tenistu znamenalo konečné 9. až 16. místě.

V Hustopečích se sešli nejlepší hráči a hráčky v kategorii staršího žactva. Hlavně turnaj žákyň bývá silnou disciplínou SK Dobré, který má v republikové špičce hned dvě hráčky – Danielu Rozínkovou a Simonu Šlehobrovou.

Krutý los

Oběma se podařilo splnit povinnost - postoupit ze základních skupin mezi nejlepší osmičku. Bohužel se pak opakovala situace z úvodního turnaje v Praze - opět je los svedl proti sobě! Bylo tedy jisté, že jedna skončí na 5. až 8. místě a druhá bude mít možnost bojovat o finále.

Vítězkou se na rozdíl od Prahy stala Daniela Rozínková. V boji o postup do finále pak ale podlehla své další „tradiční“ soupeřce Ivě Meidlové z Děčína (1:3). Po odehrané polovině bodovacích turnajů se obě doberské hráčky dělí o šesté místo v republice.

 

Pořadí starších žákyň v ČR: 1. Dagmar Blašková (Prachatice), 2. Karin Adámková (SKST Brno), 3. Tamara Tomanová (Havířov), 4. Iva Meidlová (SKST Děčín), 5. Helena Bednářová (Havířov), 6. Daniela Rozínková, Simona Šlehobrová (obě Dobré).