Oba hráči Pandy jsou na ME v doprovodu rodičů a trenéra české reprezentace Berezjuka. V úvodním kole Jan Macháň (české ELO 1340, na startovní listině ME hráčů do 10 let nasazen ve druhé polovině pole) zdolal Azerbajdžánce Zajnalli Miradila a Martina Marečková (ELO FIDE 2003, na start. listině ME juniorek do 18 let nasazená jako č. 32) získávala během partie výhodu s ženskou mistryní FIDE Zojou Severijukinovou z Ruska (pátou nasazenou), kterou se jí však po neúprosné bitvě nepodařilo uplatnit a nakonec remizovala.

Jan Macháň ve druhém kole velmi překvapivě zdolal dvanáctého nasazeného Rusa Marka Emdina (ELO 1843) po pětihodinové bitvě! Martina Marečková ve svém druhém vystoupení s obrovským nasazením a odvahou rozvinula matový útok proti Arménce Kalašjan Varduhiovou (23. nasazená, ELO 2059), ale i její druhé vystoupení skončilo dělením bodu.

Připomeňme, že barvy Pandy Rychnov nad Kněžnou v minulosti na šampionátech starého kontinentu či mistrovství světa mládeže hájili Martina Holoubková – Kořenová (šestkrát), František Rydl (třikrát), Michal Červinka (čtyřikrát), Petr Mach (osmkrát), Václav Zatloukal (dvakrát), Hana Pirklová (dvakrát), Martina Marečková (dvakrát).

Panda Rychnov nad Kněžnou má téměř nepřetržité zastoupení v české reprezentaci mládeže na mistrovství světa nebo mistrovství Evropy v šachu od roku 1991!

Největším úspěchem na šampionátech kterých se účastní téměř všechny země Evropy a světa zůstává zisk bronzové medaile Holoubkové na světovém šampionátu v Duisburgu v roce 1992, 5. místa na MS v Buenos Aires (1991) a v Mamai (1992) a 9. místo Petra Macha v Paříži (1996). Za zmínku stojí i 13. a 16. místo v Evropě Františka Rydla (Rimavská Sobota 1992 a Bad Herculane 1994).