„Ve druhém termínu, kdy se hraje v Pardubicích, se v Ústí nad Orlicí koná mistrovství republiky seniorů. Místní klub chce zvládnout obě akce, proto letos děláme předskokana Pardubicím. Dotace činí opět 15 000 dolarů," uvedl Vladimír Vaněk, ředitel tenisového turnaje v Ústí, kde se letos hraje potřiadvacáté.

Obsazení turnaje? „Myslím, že půjde o souboj generací. Na jedné straně spousta mladých hráčů ve věku 20 – 23 let, na té druhé bývalí reprezentanti Jan Mertl (35 let) a Jan Hernych (38 let)," dodal Vaněk.

V Pardubicích se bude hrát opět na kurtech LTC. „Dotace zůstává stejná, tedy 25 000 dolarů," řekla ředitelka turnaje Eva Nováková.

Nastoupí hráči, kteří se pohybovali ve světové juniorské desítce (Němec Robin Kern a Brazilec Fernando Romboli), ale i zástupci nové české generace (Petr Michnev, Marek Jaloviec a další). Ve hře je ještě i účast vítěze Davis Cupu. „Jednám s Lukášem Rosolem, se kterým se domluvíme příští pátek. Pokud by se nedostal na challenger do Německa, tak přijede do Pardubic," prozradil manažer turnaje David Novák.