Je to pro ni nejoblíbenější turnaj, to rozhodně. Ve švédském Bastadu vloni Kateřina Siniaková prošla až do finále. A to začínalav ošemetné kvalifikaci…

Letos tenhle kousek ještě vylepšila. Ve finále totiž zdolala někdejší světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska.

Po vítězství ji přemohly emoce, s pohárem v ruce se rozplakala.

„Je to pro mě opravdu úžasný týden. Už loni to tady bylo fantastické, takže jsem si ani nedokázala představit ještě něco lepšího,“ prohlásila jedenadvacetiletá tenistka přímo na kurtu.

„Jsem neskutečně šťastná, tohle pro mě znamená opravdu strašně moc. Musím poděkovat svému týmu a rodině, která mě podporuje z domova. Je to úžasné,“ rozplývala se.

V pondělí se pak oficiálně dozvěděla další dobrou zprávu. Po triumfu se posunula do elitní světové čtyřicítky. Úspěch v Bastadu ji v pořadí vystřelil o sedmnáct příček výše.

„Caroline má skvělou sezonu. Bylo pro mě opravdovou poctou si proti ní zahrát a omlouvám se, že jsem vyhrála,“ pronesla česká vítězka klání, které mělo dotací 250 tisíc dolarů.

Siniaková si vydělalav přepočtu 950 tisíc korun. V této sezoně - a v celé kariéře - je to pro ní druhý titul na elitním okruhu. Poprvé se radovala v lednu v čínském Šen-čenu.

Nyní tak potvrdila, že patří mezi nejtalentovanější hráčky světa.

Češky vládnou
Londýn - Hned pět českých tenistek se vměstnalo do elitní čtyřicítky světového žebříčku.
Stejně jsou na tom ještě Spojené státy. Ale českou vládu potvrzuje ten nejdůležitější post - místo jedničky dál drží Karolína Plíšková.
Vedle ní jsou ve čtyřicítce ještě Petra Kvitová (14.), Barbora Strýcová (26.), Kristýna Plíšková (35.) a devětatřicátá Kateřina Siniaková. Lucii Šafářové navíc patří 41. příčka.