Na tabletech a mobilních telefonech sledovali počínání tří želízek v ohni, včetně nejmladšího z nich Michala Krčmáře, který ve fantastickém závodu vybojoval stříbrnou medaili. Dosáhl na senzační výsledek.

„Druhý den, druhá medaile, to je naprosto parádní,“ řekl hned zkraje letohradský trenér Jiří Faltus (na snímku).

Krčmář, rodák z Vrchlabí, kterého biatlonově odchoval Letohrad, trefil všech deset terčů, výborně běžel, poslední pětistovku nakopl a v cíli se o něj mísily slzy dojetí s radostí. Rychlejší už byl pouze Němec Arnd Peiffer.

Krčmářova stříbrná medaili je také vizitka všech trenérů, kteří ho v letohradském areálu v Šedivském lomu měli pod svými křídly. „Je to pro nás hrozně fajn. Michalovi to každý přál, protože biatlonu obětoval hrozně moc. Odešel z Vrchlabí bydlet k babičce do Žamberka, v Letohradu vyrůstal v našem areálu. Trénovali jej 'Čenda' Suchomel a Jarča Havlová. Prošel pod jejich rukama. Je vidět, že se daří vychovávat spoustu dobrých kluků i holek,“ řekl vedoucí trenér mládeže. „Já jsem byl na trati, ale Jarča byla na střelnici hrozně dojatá, když se to dozvěděla,“ dodal Faltus.

Nyní to z Michala Krčmáře může spadnout. Splnil si sen. Do dalších závodů je to pořádná dávka sebevědomí.

„Je to super pro celý tým. Všechno začala už v sobotu bronzem Verča Vítková, Michal se přidal. Každý byl plný očekávání po minulé olympiádě, kdy čeští biatlonisté lovili medaile. Lidé na to koukají a sledují to. Počínaje servisním týmem teď bude panovat pohoda, což se určitě promítne i do dalších výsledků,“ uzavřel Jiří Faltus.

Do stíhacího závodu vyrazí Michal Krčmář ze druhé pozice. Dočkáme se i v pondělí medailové senzace?

Jak si vedli východočeští sportovci na olympijských hrách v Pchjongčchangu

Michal Krčmář - Ve sprintu biatlonistů na 10 kilometrů získal stříbro 
Prvotřídní senzace! Rodák z Vrchlabí, který se biatlonovému řemeslu vyučil v Letohradu, vypálil rybník favoritům a dosáhl životního úspěchu. Urval stříbro.

Veronika Vítková - Ve sprintu biatlonistek na 7,5 kilometru získala bronz
Zazářila. Zajela životní závod. Vrchlabská rodačka má stříbro z olympiády a zlato z MS, ale ze štafety. V sobotu získala svoji velkou individuální medaili.

Nikola Zdráhalová - V závodě rychlobruslařek na 3 km dojela na 15. místě
„Jsem celkem spokojená,“ hlásila 21letá závodnice ze Dvora Králové. Česká dvojka za Sáblíkovou předjela i několik soupeřek, které jsou ve Světovém poháru výše.

Ondřej Moravec - Ve sprintu biatlonistů na 10 km skončil na 29. místě
Byl největší českou nadějí. Přestože letohradský borec pouze jednou chyboval na střelnici, běžecky to nebylo ono. Alespoň se radoval ze stříbra kolegy Krčmáře.

Michal Šlesingr - Ve sprintu biatlonistů na 10 km skončil na 69. místě
„Boušek“ rozjel závod fantasticky, držel se v popředí, ale druhá střelba ve stoje mu nevyšla – čtyřikrát minul. „Fouknul tam prudký vítr, rozhodilo mě to,“ řekl.

Vojtěch Štursa - V závodě na středním můstku nepostoupil z kvalifikace, byl 53.
Dvaadvacetiletý skokan na lyžích nezvládl premiéru na olympiádě. Rodák z Poličky nepronikl do hlavního závodu, v kvalifikaci zůstal tři příčky od postupu.