Po roce opět zavítá do oblíbeného zimního střediska špička ve freeskiingu. Nejlepší freerideři z Česka a Evropy si dají dostaveníčko v areálu Marta II, kde se dnes a zítra show O'neill Soldiers.

Diváci, ale i závodníci se mohou těšit na obrovský skok, adrenalinové zážitky, triky, ale samozřejmě i na dobrou hudba a bezvadnou zábavu.

Dnes je na programu kvalifikace, v níž budou nejlepší čeští freeskieři bojovat o postup do zítřejšího finále. Postup si zajistí nejlepší čtveřice, která se připojí k jisté finálové dvanáctce. Na páteční večer je rovněž připraven netradiční týmový závod, kde pojedou tři jezdci hned za sebou a v jeden okamžik budou všichni tři ve vzduchu.

Součástí sportovní podívané je i bohatý doprovodný program. Hned po skončení večerního závodu začíná Warm-Up party Evropy 2 přímo pod sjezdovkou, kde se uskuteční vyhlášení výsledků a losování sobotního finále, které se jede vyřazovacím způsobem.

Ve finále se nejprve jezdci pokusí zdolat sněhovou masu stylovým trikem, tedy omezením rotace do 720°, druhý skok už bude libovolný, pokud ten nerozhodne, přijde na řadu třetí skok. Ten se losuje. Stejný model se opakuje v semifinále. Odtud postoupí čtyři nejlepší do absolutního finále. Tam dostanou jezdci možnost netaktizovat a odpálit svůj arsenál. Ani pád totiž neznamená konec nadějí, celkem pět skoků, z toho tři se počítají.

Nejlepší čtveřice si rozdělí prize-money ve výši 3200 eur. Po finálovém souboji bude následovat apres ski přímo pod skokem, které v 18 hodin vyvrcholí koncertem skupiny Airfare a Jägermeister afterparty ve velkém stanu.