Budou oceněni nejlepší zástupci našeho regionu na sportovním poli, kteří letos dosáhli, nebo ještě dosáhnou na výrazné úspěchy na krajské, republikové i mezinárodní úrovni.

Pořadatelé vypisují kategorie: jednotlivci – 5 dospělých, 5 sportovců z řad žactva a 5 dorostenců-juniorů, 3 sportovci v kategorii veteránů(od 40 let), kolektivy: 3 dospělí + 3 mládežnické, 5 trenérů, cvičitelů funkcionářů TJ/SK, pořadatel sportovní akce, cena Fair play.

Nejlepší sportovce, kolektivy a trenéry navrhne jakákoliv právnická či fyzická osoba sídlící na území okresu Rychnov nad Kněžnou, obce a města, TJ/SK, svazy/komise a další sportovní subjekty nesdružené v Okresním sdružení ČUS Rychnov nad Kněžnou,z.s. (Sokol, Auto klub ČR, atd.) s přihlédnutím k těmto zásadám a to ve skupinách výše uvedených.

Nominace ve všech kategoriích mohou zástupci oddílů a klubů, stejně jako široká sportovní veřejnost, zasílat již nyní na adresu: Okresní sdružení ČUS Rychnov nad Kněžnou, z.s., U Stadionu 1498, Rychnov n. K. 516 01 nebo e–mailem: cstvrychnov@seznam.cz. Nominace musí obsahovat: jméno a příjmení sportovce, data narození, adresu bydliště, členství v TJ/SK, oddíl, ve kterém sportuje, sportovní úspěchy v roce 2017. Základní podmínkou pro zařazení na listinu kandidátů je příslušnost sportovce k tělovýchovné jednotě, sportovnímu klubu nebo týmu se sídlem na Rychnovsku. Uzávěrka nominací bude v pátek 5. ledna 2018.

Všechny laureáty ocenění určí komise odborníků, která se sejde v polovině ledna příštího roku.

Čtenáři opět dostanou možnost zvolit si svoji sportovní hvězdu, a to hlasováním na soutěžních kupónech, které budou vycházet v Rychnovském deníku.

Slavnostní galavečer spojený s vyhlášením výsledků ankety se uskuteční v pátek 2. února 2018 od 18.00 hodin ve velkém sále Pelclova divadla v Rychnově nad Kněžnou.

Anketa slaví jubileum
Rychnov nad Kněžnou - Populární anketa Nejúspěšnější sportovec roku slaví sympatické kulaté narozeniny. Ve spolupráci Deníku, ČUS, krajů a měst pod pořadatelskou taktovkou agentury Sport action s.r.o. se koná už podvacáté.

Série slavnostních vyhlášení tradičně odstartuje v Jihočeském kraji a pak následně v dalších 40 okresech v rámci slavnostních večerů se dozvíme krále sportovců pro rok 2017.

Jsme rádi, že partnery projektu jsou opět nejsilnější hráči ve svých odvětvích. Generálním partnerem je Česká spořitelna a dvacátý ročník ankety Nejúspěšnější sportovec roku vítá opět mezi partnery sázkovou kancelář Fortuna. Ta se do ankety vrací opět po 12 letech. „Fortuna je tradiční partner sportu nejenom na vrcholové reprezentační úrovni. Stejně tak se dlouhodobě a intenzivně věnujeme i tomu regionálnímu a výkonnostnímu, který, ačkoliv by si ji zasloužil, často zůstává trochu v zákrytu záře reflektorů. Jsme proto velmi rádi, že můžeme spojit naši značku s tradiční anketou, která alespoň jednou ročně ocení úspěšné sportovce napříč všemi regiony nejenom z řad úspěšných profesionálů, ale i méně známých talentovaných nadějí,“ zdůvodnil zapojení Fortuny do projektu ředitel marketingu sázkové kanceláře Fortuna Jan Dobiáš.

Velkou roli Fortuny v jubilejním ročníku potvrzuje za pořádající agenturu Sport Action s.r.o její jednatel Radek Šilhan. „Pro mě je Fortuna srdcovka, v jejích řadách jsem strávil osm krásných profesních let. Vím, jaký vztah má Fortuna ke sportu a rovněž vím, že má snahu sportovnímu prostředí pomáhat. Je to běžné všude ve světě a mám radost, že i my máme takto silného partnera.“

OS ČUS Rychnov n. K., z.s.