Budou oceněni nejlepší zástupci našeho regionu na sportovním poli, kteří letos dosáhli, nebo ještě dosáhnou na výrazné úspěchy na krajské, republikové i mezinárodní úrovni.
Pořadatelé vypisují kategorie: jednotlivci: 5 dospělých, 3 žákovská kategorie a 3 dorostenci-junioři,  5 sportovců v kategorii veteránů (od 40 let), kolektivy:  3 dospělí + 3 mládežnické, 5 trenérů, cvičitelů  a funkcionářů TJ/SK, pořadatel sportovní akce, cena fair play.

Nejlepší sportovce, kolektivy a trenéry navrhne jakákoliv právnická či fyzická osoba sídlící na území okresu Rychnov nad Kněžnou,  obce a města, TJ/SK, svazy/komise a další sportovní subjekty nesdružené ve Sportovním sdružení ČSTV Rychnov nad Kněžnou   (Sokol, Auto klub ČR, atd.) s přihlédnutím k těmto zásadám a to ve skupinách výše uvedených.

Nominace ve všech kategoriích mohou zástupci oddílů a klubů, stejně jako široká sportovní veřejnost, zasílat již nyní na adresu: Sportovní sdružení ČSTV Rychnov n. K., U Stadionu 1498, Rychnov nad Kněžnou 516 01 nebo e–mailem: cstvrychnov@seznam.cz. Nominace musí obsahovat: jméno a příjmení sportovce, data narození, adresa bydliště, členství v TJ/SK, oddíl, ve kterém sportuje, sportovní úspěchy v roce 2013.

Základní podmínkou pro zařazení na listinu kandidátů je příslušnost sportovce k tělovýchovné jednotě, sportovnímu klubu nebo týmu se sídlem na Rychnovsku. Uzávěrka nominací bude 5. ledna 2014.
Všechny laureáty ocenění za rok 2013 určí komise odborníků, která se sejde v polovině ledna příštího roku.

Čtenáři opět dostanou možnost zvolit si svoji sportovní hvězdu, a to hlasováním na soutěžních kupónech, které budou vycházet v Rychnovském deníku.
Slavnostní galavečer spojený s vyhlášením výsledků ankety se uskuteční v pátek 31. ledna 2014 od 18 hodin ve velkém sále Pelclova divadla v Rychnově nad Kněžnou.