Budou oceněni nejlepší zástupci našeho Rychnovského regionu na sportovním poli, kteří letos dosáhli, nebo ještě dosáhnou, na výrazné úspěchy na krajské, republikové i mezinárodní úrovni.

Pořadatelé vypisují kategorie: jednotlivci:  5 dospělých + 5 mládežníků; 5 sportovců v kategorii veteránů (od 40 let), kolektivy: 3 dospělí + 3 mládežnické,  trenéři a cvičitelé, pořadatel sportovní akce, cena FAIR PLAY.

Nominace ve všech kategoriích mohou zástupci oddílů a klubů, stejně jako široká sportovní veřejnost, zasílat již nyní na adresu: Sportovní sdružení ČSTV Rychnov n. K., U Stadionu 1498, Rychnov nad Kněžnou 516 01 nebo e–mailem: cstvrychnov@seznam.cz.

Nominace musí obsahovat: jméno a příjmení sportovce, datum narození, adresa bydliště, členství v TJ/SK, oddíl, ve kterém sportuje, sportovní úspěchy v roce 2012.

Základní podmínkou pro zařazení na listinu kandidátů je příslušnost sportovce k tělovýchovné jednotě, sportovnímu klubu nebo týmu se sídlem na Rychnovsku. Uzávěrka nominací bude 5. ledna 2013.

Všechny laureáty ocenění za rok 2012 určí komise odborníků, která se sejde v polovině ledna příštího roku.

Čtenáři opět dostanou možnost zvolit si svoji sportovní hvězdu, a to hlasováním na soutěžních kupónech, které budou vycházet v Rychnovském deníku.

Slavnostní galavečer spojený s vyhlášením výsledků ankety se uskuteční v pátek 1. února 2013 ve velkém sále Pelclova divadla v Rychnově nad Kněžnou.