"Marek byl první volba. Jestli je nějaká spravedlnost, letos mu to vyjde,“ řekla trenérka Martina Růžičková k žokejovi, který si již ve Velké prožil řadu zklamání.

Naopak žokej Jan Faltejsek povede jednoho ze tří francouzských koní, kteří na dostih zamíři, konkrétně Virtus d´Estruval. Právě zahraniční konkurence je jedním z očekávaných taháků 127. ročníku Velké pardubické s Českou pojišťovnou. Čtvrtý francouzský kůň se navíc ještě představí v Ceně Labe.

„Bude to zajímavé soupeření, jak jsou na tom naše a francouzské koně,“ řekl Richard Benýšek, předseda představenstva Dostihového spolku a dodal další zajímavost: „Letos poprvé se přijímají sázky na mezinárodní úrovni až ve 24 zemích světa. Dostih bude přenášen i do Francie.“
Do Pardubic zamíří i Josef Váňa, legenda Velké pardubické, který do hlavního nedělního dostihu vyšle jako trenér čtyři své svěřence (Ange Guardian, No Time To Lose, Zarif a Power Zar).

Při Velké pardubické se bude parkovat i na stadionu  Pardubice – Návštěvníci nedělní 127. Velké pardubické budou moci oproti loňsku parkovat v nové lokalitě. Otevře se jim stadion plochodrážní Zlaté přilby a přilehlý fotbalový stadion. Parkování na těchto místech navíc bude levnější.

Kvůli stavebním úpravám pardubického letiště, které se při Velké pardubické mění na parkoviště, se Dostihový spolek domluvil s autoklubem Zlatá přilba v Pardubicích. Parkovat se bude na tamním stadionu a přilehlém fotbalovém hřišti.

„Parkování v této lokalitě bude stát pouze 50 korun na den, kyvadlová doprava je samozřejmě zdarma,“ uvedl výkonný ředitel Dostihového spolku Martin Korba. Autobusy budou od stadionu ve Svítkově jezdit na parkoviště společnosti Paramo, odkud je to k hlavní bráně závodiště přibližně 300 metrů. Tradičně bude parkování zajištěno i na uzavřené silnici I/37 směrem na Chrudim, a to v úseku od objezdu U Trojice po Dražkovice. Při příjezdu od Hradce Králové je doporučeno využít trasu Palackého ulicí přes rychlodráhu Hlaváčova a ulicí S. K. Neumanna pokračovat do Jesničánek a Dražkovic.