Během tohoto týdne tu uvidíme hráče 14 zemí: Argentiny, Běloruska, Brazílie, České republiky, Japonska, Maďarska, Polska, Rakouska, Rumunska, Ruska, Slovenska, Turkmenistánu, Ukrajiny a USA. Vzácným hostem turnaje je Hana Mandlíková.

Dvoudenní dvaatřicetičlenná kvalifikace o osm postupových míst do hlavní soutěže přinesla zajímavý tenis. Česká republika měla ve hře devatenáct mužů, dál postoupili Machač, Štěpánek a Franěk.

Navečer se už rozběhly hlavní soutěže dvouhry a čtyřhry. Ve dvaatřicetičlenném pavouku dvouhry jsou nejvýše nasazenými Jaloviec (Česká republika - loňský finalista a vítěz čtyř turnajů ITF Futures), Safiullin (v roce 2015 vítěz juniorského Australian Open, letošní vítěz turnajů ITF Futures v Egyptě a Rusku, semifinalista z Pardubic), Kotov (oba Rusko) a Gutierrez (Brazílie).

Prvním vyřazeným nasazeným hráčem je Japonec Noguči (5), který za 1:25 hod. prohrál s Rusem Vasilenkem 3:6, 2:6, to Gutierrez si lehce poradil s Čechem Michnevem 6:3, 6:2.

Úterní zápasy začínají v 10 hodin, ve čtvrtek jsou na pořadu čtvrtfinále dvouhry a semifinále čtyřhry, v pátek semifinále dvouhry a finále čtyřhry a v sobotu turnaj vyvrcholí finálovým duelem dvouhry mužů.   (fr)

Ilustrační foto.
Rieter Open je šancí pro české tenisty