Druhé místo

Děvčata z Rémy vybojovala konečné druhé. místo v lize kadetek a tím tuto druhou nejvyšší soutěž udržela i pro příští ligovou sezonu. Ve dvojutkání hrála Réma s KP Brno B v rychnovské hale Romana Šebrleho 1:3 a 3:0. Družstvo v sezoně vedla jako kapitánka Lucie Rýdlová pod vedením trenérky Šárky Martinů a nejlepšími hráčkami dlouhodobě byly Denisa Pešková, Aneta Dostálková, Adriana Muchová a Michaela Suková. Výsledek je o to cennější, že většina družstva jsou hráčky věkem ještě starší žákyně a ve stejném složení mohou ještě dva roky startovat v kategorii kadetek.

Postup mezi elitu

Mladí volejbalisté z Rychnova vybojovali účast na mistrovství České republiky starších žáků a žákyň.

V semifinále MČR chlapci VK Sport Rychnov bojovali v Nymburce a děvčata VKM Réma pořádala semifinálový turnaj v takřka domácím prostředí sportovní haly zemědělské školy v Kostelci nad Orlicí. Chlapci hráli v sedmičlenné skupině a dívky v osmičlenné skupině, systémem každý s každým na dva vítězné sety a postup do republikového finále zajišťovalo umístění do třetího místa. Chlapci i děvčata to dokázali a umístili se shodně na 2. místě!

Nyní čeká 16 nejlepších družstev starších žáků a žákyň finále MČR. Chlapci VK Sport Rychnov budou o mistrovský titul bojovat ve dnech 4. - 6. května v hale TJ Slavia Hradec Králové, dívky VKM Réma se představí 11. - 13. května v Brně.

ST. ŽÁCI VK SPORT RK: Zleva stojí: J. Karban, V. Horníček, M. Čermák, D. Rokl, F. Linhart, D. Váňa, D. Rokl, J. Stuchlík a J. Bahník. Klečí: L. Tichý, P. Krassek, J. Milý, D. Hendrych, M. Resl, B. Ptáček a M. Nosál. Chybí zraněný J. Škop.Zdroj: VK Sport Rychnov

Michal Kaněra z Ghost teamu (č. 49) si dojel pro sedmé vítěství  v rychnovském Stalak Bike Cupu.
Kaněra slavil sedmý triumf