1.) Kolik branek inkasoval Dominik Hašek ve Vrchlabí při svém prvním utkání po návratu na český led?
a) 0
b) 1
c) 2
d) 3

2.) Který tým z Mattoni NBL ve 4. kole Českého poháru přivítali basketbalisté Trutnova na domácí palubovce?
a) Nymburk
b) Prostějov
c) Hradec Králové
d) Litvínov

3.) Premiérovými fotbalovými vítězi v Krkonošské zimní lize na umělé trávě v Trutnově se staly (skupina A a B)…
a) Trutnov a Janské Lázně
b) Trutnov a Žacléř
c) Jaroměř a Mladé Buky
d) Jaroměř a Janské Lázně

4.) Běžkyně na lyžích Eva Nývltová svou první Tour de Ski v kariéře nedokončila. V jakém městě z ní po závodě byla vyloučena?
a) v Oberhofu
b) v Praze
c) v Novém Městě n. Mor.
d) ve Val di Fiemme

5.) Kteří dva hokejisté se spolu servali v pátém utkání čtvrtfinále play off první ligy Vrchlabí – Hradec Králové?
a) Gengel a Zápotočný
b) Štrach a Gengel
c) Štrach a Zápotočný
b) Gengel a Roubík

6.) Která trutnovská plavkyně se v červenci představila na světovém šampionátu v Římě?
a) Alžběta Řehůřková
b) Martina Elhenická
c) Aneta Pechancová
d) Kateřina Hindráková

7.) 4 hodiny 12 minut a 11 vteřin. Takový byl čas vítězů 54. ročníku lyžařské Krkonošské 70. Hlavní kategorii muži 70 km vyhrála hlídka…
a) VSK Elektro ČVUT Praha
b) Bouda Helena Černý Důl
c) Bylo nás pět z Trutnova
d) Gladiátoři z Krkonoš

8.) Která bývalá česká atletka byla součástí družstva Valosunu Brno, se kterým se trutnovské basketbalistky utkaly v boji o ligový bronz?
a) Ludmila Formanová
b) Jarmila Kratochvílová
c) Kateřina Baďurová
d) Šárka Kašpárková

9.) Mistrovský titul vybojovali v březnu volejbalisté Spartaku Vrchlabí. V jaké soutěži se jim to podařilo?
a) v krajském přeboru
b) ve druhé lize
c) v první lize
d) titul vůbec nezískali

10.) Fotbalisté Trutnova v uplynulém roce 2009 neprohráli v krajském přeboru ani jedno utkání. Kolikrát remizovali?
a) jednou
b) třikrát
c) pětkrát
d) sedmkrát

11.) Jak dopadla čtvrtfinálová série první hokejové ligy mezi Vrchlabím a Hradcem?
a) 4:2 pro Hradec
b) 4:3 pro Vrchlabí
c) 4:3 pro Hradec
d) 4:1 pro Hradec

12.) Vítězem 3. ročníku Rally Krkonoše se stala posádka…
a) Enge – Ernst
b) Kopecký – Starý
c) Tlusťák – Škaloud
d) Valoušek – Hrůza

13.) Po historickém vítězství v první lize si zahráli královédvorští házenkáři baráž o extraligu. Koho v ní měli za soupeře?
a) Frýdek-Místek
b) Bystřice p. Host.
c) Přerov
d) Třeboň

14.) Olomoucký silák Jiří Havrda v Trutnově ovládl mistrovství České republiky v benchpressu výkonem…
a) 490 kg
b) 310 kg
c) 260 kg
d) 180 kg

15.) Jak se jmenuje tým amerického fotbalu, který vznikl v Trutnově?
a) Rangers Trutnov
b) Draci Trutnov
c) Lions Krkonoše
d) Trutnov Bruins

16.) Třemi českými seniorskými rekordy ve štafetě se zaskvěly plavkyně Lokomotivy Trutnov v uplynulém roce. Jedno z těchto měst jejich úspěch nevidělo…
a) Trutnov
b) Praha
c) Plzeň
d) Brno

17.) Kouč basketbalistek Kary Trutnov Martin Petrovický byl v pondělí 9. listopadu jmenován…
a) šéftrenérem české mládeže
b) doživotním trenérem Kary
c) asistentem v reprezentaci žen
d) trenérem měsíce října

18.) Koho ve finále HAPO 2009 porazili fotbalisté Staré Gardy Náchod a tím se potřetí v řadě stali jeho vítězem?
a) Švery team
b) HAFA Havlovice
c) Miláno Jaroměř
d) ZaP Nové Město

19.) Maratonstav Úpice se může pochlubit dvěma mistry světa. Jsou to Blanka Paulů a Oldřich Šmída. V jakém sportu?
a) lyžování
b) tenis
c) stolní tenis
d) běh do vrchu

20.) Po jaké domácí porážce odvolalo 25. listopadu vedení vrchlabských hokejistů kouče Vladimíra Jeřábka?
a) 3:6 s Olomoucí
b) 1:4 s Hradcem
c) 4:8 s Třebíčí
d) 2:6 s Berounem

21.) Hokejisté Trutnova si poprvé zahráli druholigové play off. S kým se utkali v osmifinálové sérii, kterou vyhráli 2:0?
a) Pelhřimov
b) Kobra Praha
c) Šumperk
d) Děčín

22.) Na kolikátém místě skončili dvorští fotbalisté v divizní sezoně 2008/2009?
a) na 3. místě
b) na 5. místě
c) na 8. místě
d) na 12. místě

23.) Neobvyklé vyústění měl mezinárodní turnaj basketbalistek JAKO Cup v Trutnově. Pořadatelé, poté, co Kursk odešel z palubovky v závěrečném utkání, dodatečně k USK vyhlásili druhého vítěze…
a) Toruň
b) Bourges
c) Krakow
d) Trutnov

24.) Jaké sportovní náčiní potřebovali sportovci, kteří se zúčastnili 3. ročníku Quiksilver Snowjam 2009 ve Špindlerově Mlýně?
a) lyže
b) sáňky
c) snowboard
d) lžíci

25.) Který hráč nepatří do družstva Lokomotivy Trutnov, jež na jaře sestoupilo z nejvyšší domácí soutěže v karambolovém kulečníku?
a) Michal Červenka
b) Pavel Hurdálek
c) David Novotný
d) Pavel Králíček

26.) Jaké konečné umístění obsadili hokejisté Trutnova ve své první sezoně ve druhé lize?
a) 5. místo
b) 6. místo
c) 8. místo
d) 9. místo

27.) Kolikátou ligovou medaili zařadily na jaře do své sbírky basketbalistky Kary Trutnov při čtrnáctiletém působení v nejvyšší soutěži?
a) sedmou
b) osmou
c) desátou
d) dvanáctou

28.) Jakou historickou medaili si přivezly trutnovské plavkyně z finálového klání ligového šampionátu družstev v Hradci Králové?
a) zlatou
b) stříbrnou
c) bronzovou
d) žádnou

29.) Město Trutnov v dubnu slavnostně vyhlásilo nejlepšího sportovce za uplynulý rok. Stala se jím Zuzana Hepnarová. Jakému sportovnímu odvětví se věnuje?
a) orientační běh
b) lyžování
c) karate
d) atletika

30.) Na hokejové lavičce Dvora Králové po pěti sezonách skončil trenér Aleš Hrubý. Do jakého klubu odešel?
a) Jaroměř
b) Nové Město
c) Náchod
d) Nová Paka

31.) Pro basketbalisty Trutnova skončila prvoligová sezona 2008/2009 úspěšným..
a) útokem na první čtyřku
b) vystoupením v play off
c) vyhnutím se baráži
d) bojem o záchranu

32.) Sedmý ročník cyklistického závodu Trutnovská 50 České spořitelny se stal kořistí…
a) Jana Hrušky
b) Jaroslava Kulhavého
c) Petra Dlaska
d) Martina Zlámalíka

33.) Který útočník zvítězil ve druhém ročníku naší ankety O nejlepšího fotbalového kanonýra Krkonoš?
a) Zdeněk Pavlíček
b) Petr Holubec ml.
c) Miroslav Hejna
d) Jiří Pohořelý

34.) Jak se jmenuje trutnovský boxer, který se stal vicemistrem republiky a boxuje v extralize za BC Ostrava?
a) Karel Kubec
b) Viktor Zigo
c) Jan Dragoun
d) Luboš Velecký ml.

35.) Hokejový kemp Ladislav Lubiny se po pěti letech přestěhoval ze Dvora Králové na zimní stadion…
a) do Vrchlabí
b) do Náchoda
c) do Trutnova
d) do Jaroměře

36.) Autokrosařka Ivana Kuželová si dojela v novopacké Štikovské rokli při závodě ME pro…
a) 1. místo
b) 3. místo
c) 4. místo
d) 7. místo

37.) Okresních fotbalových barážích v Černém Dole se zúčastnilo i jedno z těchto mužstev…
a) Poříčí
b) Podhůří
c) Borovnice
d) Vítězná

38.) Růžičkova hokejová armáda ve Vrchlabí opět padla. Také ve druhém vzájemném měření sil se v rámci Tipsport Hockey Cupu radovali domácí po výsledku…
a) 3:1
b) 4:3 v prodl.
c) 2:0
d) 6:5 na nájezdy

39.) Historicky první utkání v házenkářské extralize odehráli hráči Dvora Králové proti…
a) Karviné
b) Dukle Praha
c) Hranicím
d) Přerovu

40.) Jaký výsledek se zrodil v zářijové pohárové bitvě fotbalistů na hřišti pod Hankovým domem Dvůr Králové – Liberec?
a) 1:4
b) 2:5
c) 1:6
d) 2:7

41.) Kolik zápasů odehrála za sezonu 2008/2009 basketbalistka Petra Záplatová, která nastupovala za A-tým, béčko, dorostenky i dvě reprezentační družstva?
a) 49
b) 65
c) 92
d) 124

42.) Z jakého klubu přišel do Vrchlabí útočník Jan Čaloun?
a) Litvínov
b) Zlín
c) Ústí nad Labem
d) Chomutov

43.) Který tým obhájil prvenství v osmém ročníku streetballového turnaje v Trutnově?
a) Fan´s Trutnov
b) I Love This Game
c) Xtreme Converse
d) Kondoři Liberec

44.) Na konci září zamířila do Trutnova na soustředí česká fotbalová reprezentace do 18 let. Tým trenéra Hřebíka sehrál na místním hřišti i jedno přátelské utkání proti Itálii. Jaký byl výsledek?
a) Itálie vyhrála 1:0
b) Itálie vyhrála 2:0
c) Česká republika vyhrála 1:0
d) remíza 0:0

45.) Jaký jediný tým dokázali házenkáři Dvora Králové na podzim porazit v extralize?
a) Lovosice
b) Přerov
c) Zubří
d) Třeboň

46.) Jaký tým ve finále okresního fotbalového poháru smetl Libeč 5:0?
a) Žacléř
b) Pilníkov
c) Libotov
d) Malé Svatoňovice

47.) Velká cena města Trutnova v plavání se v říjnu konala již po…
a) desáté
b) patnácté
c) pětadvacáté
d) padesáté

48.) Který dvorský fotbalista chyběl takřka celou podzimní část sezony, protože měl zlomený kotník?
a) Martin Otradovský
b) Stanislav Ježek
c) Jan Brendl
d) Jan Holub

49.) Kolik času dělilo trutnovskou běžkyni na lyžích Evu Nývltovou v Davosu od premiérových bodů ve Světovém poháru?
a) 2,4 vteřiny
b) 0,7 vteřiny
c) 1,1 vteřiny
d) 0,04 vteřiny

50.) Kdo v trutnovském hokejovém klubu nahradil na pozici trenéra Radima Haupta, který odstoupil kvůli sporům s předsedou HC Zdeňkem Poulem?
a) Stanislav Mečiar
b) Martin Hosták
c) Ladislav Lubina
d) Martin Řehák

51.) Kterého soupeře v základní skupině Středoevropské ligy basketbalistky Kary Trutnov dvakrát porazily a zajistily si postup na Final Four této soutěže?
a) Prešov
b) Košice
c) Valosun Brno
d) Vídeň

52.) Kolik gólů vstřelil odchovanec královédvorské házené Jakub Kastner v utkání ve Strži, kam přijel jako soupeř s Duklou Praha?
a) žádný
b) jeden
c) tři
d) sedm

53.) Z jakého města pochází rychlobruslařka Karolína Erbanová, která si v 17 letech vybojovala účast na olympiádě ve Vancouveru?
a) Trutnov
b) Špindlerův Mlýn
c) Vrchlabí
d) Úpice

54.) Jak se jmenuje sportovní redaktor Krkonošského deníku?

a) Martin Vlášek
b) Michal Bogáň
c) Jan Braun
d) Pavel Cajthaml

VÝSLEDKY KVÍZU
1.a, 2.b, 3.b, 4.c, 5.c, 6.c, 7.b, 8.d, 9.b, 10.b, 11.a, 12.d, 13.a, 14.b, 15.a, 16.b, 17.c, 18.a, 19.d, 20.c, 21.d, 22.b, 23.c, 24.c, 25.c, 26.b, 27.c, 28.a, 29.c, 30.c, 31.d, 32.a, 33.b, 34. d, 35. c, 36. c, 37. b, 38. b, 39.a, 40.d, 41.d, 42.c, 43.c, 44.c, 45.d, 46.c, 47.c, 48.b, 49.d, 50.a, 51.d, 52.a, 53.c, 54.b.