Ve znamení druhého zlata Ester Ledecké a marného boje hokejistů o cenný kov se nesl v očích českých fanoušků poslední víkend her. I jinde ale bojovali reprezentanti. A úspěšně. Běžec na lyžích Martin Jakš obsadil na 50kilometrové trati osmé místo. „Se svými výkony na olympiádě jsem vážně spokojený,“ hodnotil. Stejnou pozicí překvapila v závodě s hromadným startem rychlobruslařka Nikola Zdráhalová. „Neměla jsem co ztratit a je z toho elitní desítka,“ smála se.

Jak si vedli Východočeši na OH

Nikola Zdráhalová
- V závodě rychlobruslařek s hromadným stratem byla 8.

Zazářila! Jednadvacetiletá rodačka ze Dvora Králové jela na olympiádu hlavně sbírat zkušenosti. A ona se nezalekla zvučnějších soupeřek a skončila v TOP 10.

Jakub Nakládal
- Hokejový obránce odehrál celý zápas o bronz s Kanadou (0+1)

V první třetině nestihl rozjetého Roye, který skóroval potřetí. Jinak měl dva plusové body ve statistice účasti na ledě, po jeho střele v závěru vstřelil gól Červenka.

Jan Kolář
- Hokejový obránce odehrál celý zápas o bronz s Kanadou (0+0)

Byl v souboji před brankou, kdy po nešťastném odrazu padl první gól Kanady. Pak znovu potvrzoval, že patřil k nejlepším českým bekům, odehrál téměř 20 minut.

Lukáš Radil
- Hokejový útočník odehrál celý zápas o bronz s Kanadou (0+0)

Střeleckou mizérii neprolomil ani v duelu o bronz. Útočník třetí formace byl opět platný v soubojích, vytvořil si střelecké pozice, jenže skórovat nedokázal.

Petr Koukal
- Hokejový útočník odehrál celý zápas o bronz s Kanadou (0+0)

Po posledním utkání byl zdrcený, týdny dřiny neproměnil v zisk olympijské medaile. V souboji s Kanadou nasbíral jen dva minusové body.

Tomáš Zohorna
- Hokejový útočník odehrál celý zápas o bronz s Kanadou (0+0)

Vrátil se do sestavy místo Sekáče, hrál s Koukalem a Radilem. Rozhodčí neuznali gól Erata kvůli jeho pohybu na hranici brankoviště. Sám neskóroval.

V roce 2014, po olympiádě v Soči, vítalo Evu Samkovou plné vrchlabské náměstí.
Vrchlabské náměstí přivítá v pondělí úspěšné olympioniky

Medailistky čeká přivítání na Staroměstském náměstí
Pro největší českou hrdinku her v Pchjongčchangu Ester Ledeckou je připraveno speciální přivítání na Staroměstském náměstí. Na oslavy dvou zlatých medailí v centru Prahy ji doprovodí další úspěšná reprezentantka Martina Sáblíková, která si z Koreje přivezla stříbro z pětikilometrového závodu. Akce s bohatým doprovodným programem startuje v 15 hodin a moderuje ji Libor Bouček. Sportovkyně dorazí na náměstí kolem páté, Ledecká přímo po příletu z letiště.