Jedná se o „snowboardový happening", během kterého si každý návštěvník může zdarma vyzkoušet nejnovější výbavu většiny světových snowboardových firem, dále proběhne zdarma výuka freestylu i základů, k dispozici je také kvalitně připravený snowpark, ve stanovém městečku bude probíhat spousta zajímavých soutěží a další pestrý program.

V neděli se navíc ve stejném snowparku uskuteční první letošní závod Českého poháru ve freestyle snowboardingu za účasti české špičky. Zatím to není potvrzeno, ale je možné, že se o nadcházejícím víkendu v Deštném v Orlických horách objeví i české snowboardové hvězdy – olympijská vítězka Eva Samková a další olympionička v ruském Soči Šárka Pančochová.

Just Ride! 2015 je série snowboardových akcí na českých horách zaměřených na širokou veřejnost. V podstatě jde o jakýsi protipól závodům určeným jen pro vybranou skupinu pokročilých. Jedná se o akci pro každého, pro všechny výkonnostní a věkové kategorie snowboardistů, včetně úplných začátečníků. Letos je v plánu od ledna do března celkem pět zastávek.

Hlavní součástí programu akce je takzvané test centrum, kde si každý návštěvník může zdarma půjčit a na svahu vyzkoušet snowboardové vybavení předních světových i českých výrobců.

Dále nabízíme možnost využití kvalitně připraveného snowparku, vyučování snowboardingu (jak základů, tak pro ty pokročilejší freestylu) zdarma našimi trenéry, po celý den probíhá focení a natáčení veřejnosti při ježdění (lidé si pak mohou fotky a záběry stáhnout z internetu), menší závod na speciální překážce a spousta dalších doprovodných atrakcí. Akce je komentována moderátorem, celé stanové městečko a park ozvučeny, večer pak vše zakončuje afterparty s live DJs.