„Nymburk spoléhal na individuality, my jsme byly týmovější,“ radovala se trenérka Romana Ptáčková. A měla důvod, její tým totiž rozhodně nebyl takovým favoritem, jak ukazuje konečný stav. Už v tomto týdnu Lvice začnou sérii o postup do finále. Čeká je ovšem přetěžký úkol, narazí na českého giganta - USK Praha, neporažené šampionky z posledních let.

Z basketbalového utkání žen Nymburk - Hradec Králové (67:69)
„Lvice“ jdou do bojů o medaile

Poražení týdne v Královéhradeckém kraji: Hokejisté Hradce vyřazeni, obhájce neporazili

Rychlý konec. Hokejisté Hradce Králové nedokázali ve čtyřech duelech ani jednou porazit Kometu Brno a během týdne skončilo jejich účinkování ve čtvrtfinále play off. Do dalších bojů jde po výhře 4:0 na zápasy obhájce titulu. „Čtyři nula je až ostudné, ale myslím si, že jsme hráli dobrý hokej,“ uvedl útočník Radek Smoleňák. Částečně měl pravdu. Mountfield, který v základní části extraligy Kometu čtyřikrát porazil, nezanechal špatný dojem. Jenže klíčové okamžiky zvládl suverénně brněnský mistr.

Čtvrté utkání mezi Kometou Brno v bílém a Hradcem Králové.
Kometa nehrála zázračný hokej. Jenže vyhrála 4:0...

Komentář Jiřího Fejgla: Lekce, která se dala čekat

Martin Erat odehrál téměř devět stovek zápasů v NHL, Zbyněk Michálek o necelou stovku méně. Peter Mueller přidal skoro tři sta. Ondřej Němec má tři medaile z mistrovství světa - a dokonce i jednu zlatou.

A tak můžeme pokračovat.

Kometa Brno, která vyhnala Hradec z play off hokejové extraligy rychlostí blesku, je mančaft plný kvality a zkušeností.

Mountfield sice během základní části předvedl, že cesta, na níž se vydal po minulé sezoně, vede správným směrem, ale v play off narazil na soupeře (asi) nejtěžšího. Brno projelo čtvrtfinále bez zaváhání, bez pochybností, že by snad Východočeši mohli pomýšlet na úspěch.

Hradec dostal lekci, která byla (při vší úctě k členům kádru kouče Tomáše Martince) očekávaná. A snad i poučná.

Hráčům ukázala, kde mají slabiny. Vedení klubu demonstrovalo, že - pokud má stále sny o titulu - je nutné mužstvo posílit.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy: Mountfield HK - HC Kometa Brno.
Hradec dostal školení