Mladí závodníci všech věkových kategorii z atletického oddílu SK Dobruška vstoupili úspěšně do hlavní sezony.

Přípravka

Krajská soutěž přípravek odstartovala první kolem. Soutěž je z důvodu velkého počtu dětí rozdělena do tří skupin. Z dobrušského atletického oddílu se zúčastnila tři čtyřčlenná družstva dívek a jedno družstvo chlapců. A všem se dařilo! Chlapci byli mezi 4 zúčastněnými oddíly v celkovém součtu nejlepší, přičemž nejvyššího bodového zisku mezi jednotlivci dosáhli Filip Matějů (2. místo), Adrian Kováč (4. místo) a Dominik Majer (7. místo). Dívky obsadily 1., 3. a 7. místo mezi devíti zúčastněnými družstvy. Nejlepších individuálních výkonů dosáhly Martina Frejvaldová (2. místo), Kateřina Štětinová (3. místo) a Karolína Čižinská (5. místo).

Dobrušský atletický potěr má za sebou první kolo krajské soutěže přípravek.Zdroj: SK Dobruška

Mladší žactvo

První kolo krajského přeboru mladšího žactva se konalo ve Dvoře Králové. Dobrušský oddíl reprezentovalo 13 dívek a 4 chlapci. Nejlépe se dařilo Lucii Matyášové, která vybojovala 4. místo v běhu na 60 m (8,76 s) a 7. místo v běhu na 60 m překážek (12,26 s) a získala tím pro družstvo 11 bodů. Barbora Frejvaldová pak doběhla na 2. místě v běhu na 300 m (47,66 s) a získala 9 bodů. Celkově obsadily mladší žákyně 7. místo mezi 11 zúčastněnými družstvy. Chlapci vzhledem k nízkému počtu družstvo nesestavili. Nejlépe si vedl Petr Čáp, který obsadil 4. místo ve vrhu koulí (6,30 m). Jako krajské přebory byly vypsány v tomto kole skok daleký, hod míčkem a 800 m, takže si nikdo do Dobrušky medaili nepřivezl.

Starší žactvo

První kolo krajské soutěže staršího žactva se uskutečnilo v Hradci Králové. V této kategorii už má dobrušský oddíl bohužel pouze minimální zastoupení – soutěžili pouze Radek Čáp a Pavlína Prudičová, kteří shodně hostují za družstva z Ostroměře. Pavlína Prudičová vybojovala 3. místo v hodu oštěpem (33,10 m), který byl v tomto kole vypsán jako přebor jednotlivců, a odvezla si tudíž domů bronzovou medaili. Soutěžila ještě ve skoku vysokém, kde obsadila 8. místo (130 cm) a ve vrhu koulí (8,76 m, 7. místo). Čápovi se nejvíce dařilo v běhu na 300 m, ve kterém obsadil 9. místo (47,05 s).

Dorost

První kolo společné soutěže Královéhradeckého a Pardubického kraje v Pardubicích absolvovali pouze tři závodníci z Dobrušky. David Sedláček a Václav Hájek hostují letos za juniorské družstvo Nového Města nad Metují, konkurence mezi staršími chlapci je ovšem velká, takže ani jeden z nich žádné body pro své družstvo nevybojoval. Výrazněji se dařilo Kateřině Hlávkové, která letos hostuje za AC Pardubice. Ve skoku dalekém vybojovala 1. místo v celkovém pořadí (535 cm) a v běhu na 100 m překážek skončila celkově pátá, druhá v Královéhradeckém kraji (15,24 s). S pardubickým družstvem se rovněž zúčastnila prvního kola 2. ligy žen v Ústí nad Orlicí. Také zde se jí nejvíce dařilo v dálce, když zvítězila v novém osobním rekordu 548 cm, ve skoku vysokém pak obsadila 7. místo (150 cm).

Sokol Grand Prix

Kateřina Hlávková a Pavlína Prudičová se zúčastnily významného celorepublikového mítinku v Kolíně – Sokol Grand Prix Youth Athletics. Kateřina Hlávková vybojovala stříbrnou medaili v běhu na 200 m (26,88 s) a dvě čtvrtá místa – ve skoku vysokém (150 cm) a ve vrhu koulí (9,85 cm). Pavlína Prudičová skončila pátá v hodu oštěpem (31,14 m).   (dr, jh)