Zocelení závodníci zvedali pneumatiky a barely, přelézali bariéry či se pod ostnatým drátem plazili pískem. Nejvíc závodníky potrápila studená voda, v rybníku se běžci museli namočit hned několikrát.

Souboj s vodou

To potvrdila i závodnice Eva, která úspěšně dokončila hlavní závod: „Nejhorší bylo lézt stále do studené vody, protože vždy zmrzly prsty.“ Těžké pro ni bylo také vytahování velkých pneumatik z rybníka. „Do pneumatik se nahrnula voda a způsobila hroznou odporovou sílu,“ vysvětlila soutěžící, která má za sebou i překážkový závod Spartan Race.

S rybníkem byla spojená i jedna z nových disciplín s názvem Watercraft. Stačilo nasednout na kánoi, obeplout bójku a vrátit se zpět na břeh. Pro některé závodníky to ale vůbec nebyl snadný úkol, gladiátoři tak opět končili ve vodě, tentokrát nedobrovolně.

Podmínky už tak drsného závodu ztěžovalo i pravé aprílové počasí. Slunce se rychle střídalo s mraky a vál silný mrazivý vítr, který byl pro mokré závodníky hodně nepříjemný.

Mladí gladiátoři

Na kratší trase si změřily své síly i děti, nejmladším bylo šest, nejstarším patnáct. Ani malí gladiátoři se suchou nohou do cíle nedostali. Čtrnáctiletému Martinu Peleškovi přišel závod celkem jednoduchý a nevadilo mu ani horší počasí. Jediné, co mu závod znepříjemnilo, byl právě běh vodou. „Byla mi po něm hrozná zima na nohy,“ řekl po svém výkonu. Přesto se ve své kategorii umístil na druhém místě. Překážkových závodů se Martin Peleška účastnil už několikrát, teď má před sebou Spartan Race, který bude dle jeho slov těžší.

Běžci, kteří si netroufli na hlavní závod, si mohli překážky vyzkoušet díky kategorii Fun, kde se neměřil čas. U rybníka na kraji Hradce se závodilo i ve štafetách pro čtyřčlenné týmy. Běžet se mohlo i ve smíšeném páru, to byla ideální kategorie pro partnery, kteří potřebovali prověřit svůj vztah.

Další souboj odvahy a svalů gladiátory čeká začátkem května v Milovicích. Na mimořádně náročné trati milovického tankodromu se závodníci utkají již potřetí.