Ten na domácím podniku vyhrával všechny svoje rozjížďky. A i do finále odstartoval nejlépe, když šel hned po startu do vedení, jenže na prvním skoku mu selhala technika. „Bohužel po skoku v levé zatáčce praskla pravá přední poloosa a auto se přetočilo. Následoval ještě naráz od Aleše Fučíka, který již neměl možnost zareagovat a vyhnout se,“ komentoval situaci Fejfar. Díky tomu dojel ve finále až na 8. místě, přesto za závodní víkend vybojoval 23 bodů. „Pro nás jsou výsledky z rozjížděk důkazem, že se konečně povedlo vše nastavit, proto je tento výsledek malým vítězstvím, „ dodal Fejfar.

Třídu Touring Autocross v Přerově nakonec s přehledem vyhrál lídr celkového pořadí Rus Matvey Furazhkin. Druhý dojel Čech Otakar Výborný.

Medlík předjel Novotného

V třídě Junior Buggy se na stupně vítězů probojovala hned dvojice závodníků z východních Čech. Skvělou druhou příčku si vyjel novopacký závodník Ondřej Medlík, který ve finále porazil i třetího Jakuba Novotného z Jičína.

Z vítězství se v Přerově radoval Nizozemec Bart Van Der Putten, jenž Novotného přeskočil v celkovém pořadí mistrovství Evropy a před závěrečnými dvěma podniky seriálu má v čele náskok jednoho bodu. Závěr šampionátu bude rozhodně napínavý.

O víkendu se však dařilo jinému českému závodníkovi. Petr Nikodém dokázal vyhrát kategorii Buggy 1600. Tím udělal výrazný krok za obhajobou evropského titulu, když vede o 20 bodů před Francouzem Vincentem Mercierem.

Královskou třídu opanoval německý pilot Bernd Stubbe.

Ilustrační foto.
Novopacký dort ovládl Janoška, čtyřhra pro otce a syna