Jak hodnotíte letošní sezonu krajského přeboru ve futsalu?
Velmi dobře. Až do předposledního kolo jsme sahali i po vítězství. Za celou sezonu jsme prohráli jen dva zápasy a to oba s vítězem soutěže, za něhož nastoupili hráči se zkušenostmi z divize. Konečné druhé místo je vynikajícím výsledkem a všem hráčům děkuji za předvedené výkony.

Čekal jste, že budete bojovat o první místo?
Před sezonou jsme chtěli vybudovat takový tým, který by na to měl. Nechtěli jsme si do Předměřic jezdit pouze zahrát futsal. Škoda, že se moc nových hráčů zapojit nechtělo. Startovné, cestovné a ostatní náklady hradil klub F. C. Santus Dobruška. Nevím, co víc hráčům nabídnout. I přes to je druhé místo krásným výsledkem a je o to cennější, že jsme za celou zimu neměli jediný společný trénink.

Posílili jste tým oproti minulé sezoně?
Před sezonou se nám podařilo přivést několik kvalitních hráčů – Erik Týfa, Antonín Valášek a Erik Berger. Domluvený jsem byl i s některými hráči z Nového Města nad Metují a z Opočna, ale ti si na nás, bohužel, za celou zimu neudělali čas. Jmenovaní tři hráči se do zápasů zapojili, každý z nich však odehrál pouhé dva zápasy, což je velká škoda, jelikož by týmu určitě pomohli. Čtyři zápasy odehrál také Josef Tošovský ml. – syn dlouholetého hráče F. C. Santus Dobruška.

Kdo tvořil hlavní osu týmu?
Čtrnácti zápasů se zúčastnilo celkem sedmnáct hráčů. Každý hráč byl v každém zápase důležitý, jelikož jsme mnohokrát jeli na dvojzápas pouze se šesti či pěti hráči do pole, a to je velmi málo. Koho za účast a především výkony opravdu mohu pochválit je určitě brankář Martin Skočdopole a hráči Marek Brich, Marcel Majer, Petr Miloš, Patrik Kříž a Radek Plachetka.

Vyzdvihnout určitě musíte Marka Bricha, který se stal nejlepším střelcem soutěže…
Marek za třináct odehraných zápasů vstřelil neuvěřitelných 29 branek. Je to opravdu rozdílový hráč. Tím, že se zúčastnil většiny zápasů, tak vesměs všechny rozhodl on. Právem to dotáhl z Voděrad až do FC Náchod.

Co říkáte úrovni soutěže?
Myslím si, že je velmi kvalitní a celkem i vyrovnaná. Důkazem je i to, že Flamengo úplně nečekaně prohrálo s Ledvinkou. Škoda, že jsme ve vzájemném utkání s Flamengem neudrželi vedení, pěkně by se to potom zamotalo…

Máte již jasno o příští sezoně? Přihlásíte divizi nebo zůstanete v přeboru?
Jako druhý tým konečné tabulky jsme první v postupové řadě. Flamengo A hraje divizi a tudíž B-tým nemůže postoupit. Divize je ale daleko nákladnější a především více časově náročná. Zápasy se hrají v Chocni, Skutči, Heřmanově Městci a Předměřicích, kam bychom museli jezdit i na domácí zápasy. Bez domácí haly to ale nemá cenu. Až v Dobrušce vyroste plánovaná sportovní hala, tak to zkusíme. Příští rok tedy přihlásíme opět krajský přebor. Co jsem zaslechl, měl by se rozšířit o několik dalších týmů. Pokud by měl nějaký tým z Rychnovska zájem, může se přihlásit.