Mezi plejádou českých i zahraničních reprezentantů se neztratili ani atleti pořádajícího Sportovního klubu, kteří tak měli výjimečnou šanci poměřit se s atletickou smetánkou.

SKVĚLÉ ČTVRTKAŘKY
K vítězství ve třetím běhu závodu na 400 metrů dotlačilo skvělé novoměstské publikum Adélu Sádlovou, která jeden ovál oběhla v čase 57,81. Ve čtvrtém běhu téže distance se představily dokonce dvě novoměstské závodnice. Lepší z nich byla Kristina Jánská, jež čtvrtý běh ve svém letošním maximu vyhrála (60,20). Anna Ptáková pak skončila o dvě vteřiny a dvě desetiny za svou oddílovou kolegyní třetí.
U rekordního závodu mužů na 400m v podání Inda Muhammeda Anas Yahiyi byl i nakonec pátý Vojtěch Kudrnáč, jenž svůj čas stlačil pod 50 vteřin (49,84).

V prvním rozběhu ženské stovky dostala šanci mladá novoměstská naděje Sára Křížková. Její letošní maximum 14,09 však stačilo jen na sedmou pozici.

VELKÝ ZÁJEM MÍLAŘŮ
Hned čtyři zástupce měl pořádající oddíl na mužské patnáctistovce, která byla kvůli velkému zájmu atletů rozdělena do dvou běhů. V prvním, rychlejším, se představili v barvách novoměstského Sportovního klubu Vojtěch Hájek a Filip Schütz, kteří v letošních osobních maximech doběhli hned za sebou. Hájek v čase 4:00,88 osmý a Schütz za 4:01,07 devátý.

Ve druhém běhu hájili čest domácího oddílu Kamil Krunka a Jiří Leplt. Krunka vbíhal do posledního kola na vedoucí příčce, jenže nezachytil nástup Štěpáníka a skončil těsně druhý. „S druhým místem i časem jsem spokojený. Bylo to krásné zazávodit si tady před plnou tribunou,“ říkal Krunka, jemuž přece jen více chutnají distance podstatně delší. Leplt se musel spokojit s pozicí uprostřed startovního pole druhého běhu.

DVĚ ČTVRTÁ MÍSTA
Svého zástupce měl Sportovní klub z Nového Města nad Metují také ve vrhačských sektorech. Jiří Tuláček se divákům předvedl jak v hodu diskem, tak v hodu oštěpem. Nejdelší výkon (43,62) v diskařském kruhu předvedl Tuláček až v posledním pokusu, kdy jen potvrdil své čtvrté místo.

A čtvrtý byl novoměstský Tuláček také mezi oštěpaři, kde jeho nejdelší výkon měřil 57,14 metru.

Aleš Žďárský, ředitel Velké ceny Nového Města nad Metují:*Když to vezmu po sportovní stránce, tak už před letošním ročníkem byly hodnoty rekordů našeho mítinku poměrně vysoko, takže fakt, že se hned šestkrát přepisovaly, nás velmi mile překvapilo. Na druhou stranu musím přiznat, že některé rekordy jsme tak trochu čekali.
*Ján Volko byl ve velké formě, ale že tu předvede výkon 20,35, to bylo famózní.
*O indických sprinterech jsme věděli, že jsou hodně dobří, takže tam to nebylo až takové překvapení. Už jsme ale nečekali, že se povede vymazat z rekordních zápisů olympijskou vítězku a mistryni světa Caster Semenyaovou.
*Přáli jsme si, aby padla padesátivteřinová hranice v mužských překážkách, což se také povedlo, a k zahození není ani japonská vlaječka u výškařského rekordu. Osobě jsem rekord moc přál Dianě Mezuliáníkové, se kterou se dobře znám.
*Zrovna před chvílí jsem se loučil s manažerem z Gambie, který náš mítink porovnával s mítinkem v dánské Kodani a říkal mi, že u nás to bylo daleko milejší a vstřícnější.
*Za sebe musím říct, že jsem poslední týden moc nenaspal, bylo to strašně hektické nejen pro mě, ale i pro spoustu dalších lidí. Musím proto moc poděkovat všem spolupracovníkům, kteří na letošní Velké ceně pořádně mákli.“