Hlávková je věkem ještě starší žákyně a v této kategorii je konkurence obrovská. Do závodu se přihlásilo více než 50 dívek z celé České republiky a technickým delegátem bylo na základě výkonnosti (podle aktuálních tabulek) vybráno 22 z nich. Hlávková byla jedinou zástupkyní rychnovského okresu.
Halový víceboj všech ženských kategorií se skládá z pěti disciplín, které musí závodnice absolvovat během jednoho dne – soutěž žákyň proběhla v pátek 12. února. První disciplínou byl běh na 60 m překážek. Kateřina Hlávková vyhrála svůj běh v novém osobním rekordu 9,30 s a zařadila se na 6.místo průběžného pořadí. Druhou disciplínou víceboje je skok vysoký – ten vždy patřil k jejím slabším nebo spíše nespolehlivým disciplínám.

Tentokrát se jí ale dařilo. Snad to bylo i tím, že pořadatelé postavili výškařské doskočiště na sprinterské dráze, tedy na rychlém povrchu. Po několika zaváháních na nižších výškách se jí nakonec podařilo překonat laťku ve výšce 154 cm, čímž vylepšila svůj osobní rekord z loňského roku o celých 8 cm a zařadila se po druhé disciplíně na průběžné 5. místo. Ve vrhu koulí si atletka z Dobrušky vylepšila osobní maximum – na 9,42 m. Po třech disciplínách se udržela páté místo. Následovat měl skok daleký, který naopak patří k jejím nejsilnějším disciplínám – na podzim se v něm skončila čtvrtá na MČR.

Víceboj je ale nevyzpytatelný. Kateřinu Hlávkovou zradila právě ta teoreticky nejsilnější. V prvním pokusu skočila s výrazným nedošlapem pouze 497 cm (její maximum je 537 cm) a druhý pokus se vydařil ještě méně. Zbývala poslední naděje – ve víceboji mají všichni závodníci shodně pouze 3 pokusy. Po něm Kateřina zajásala, skok byl dlouhý, výrazně za pětimetrovou hranici. Bohužel se neradovala dlouho – rozhodčí zvedl červený praporek, signalizující přešlap. Naděje na výborné umístění se téměř rozplynuly. Přestože se i s tímto, mezi silnou konkurencí vícebojařek pouze průměrným výkonem, stále ještě udržela na průběžném 5.místě. Odstup na vedoucí závodnice byl již příliš velký – na 1. v pořadí ztrácela 164 a na 3., medailové umístění, 74 bodů. Dohnat takovou ztrátu při závěrečném běhu na 800 m je velmi nesnadné – 1 sekunda běhu odpovídá zhruba 10 bodům. Navíc závodnice na 6. místě byla velmi dobrá běžkyně a bylo téměř jisté, že reprezentantku Dobrušky předběhne.

Hlávková se po startu zařadila za již zmíněnou soupeřku a spolu s ní získala brzy poměrně znatelný náskok před zbytkem startovního pole. I když se s ní neudržela až do cíle, podařilo se jí vytvořit si nový osobní rekord. Obě dívky doběhly s tak znatelným náskokem, že i závodnice na předních místech s napětím očekávaly vyhlašování průběžných výsledků. A vše umocnil ještě hlasatel, který si po zhlédnutí běžeckých časů netroufl odhadnout výsledné pořadí a odkázal všechny na počítačové zpracování. To naštěstí netrvalo dlouho a přineslo mnohá překvapení!
Své průběžné místo získané po čtyřech disciplínách si udržela pouze vedoucí závodnice a jen poměrně těsně. Na druhou pozici se probojovala výborným časem již zmíněná dívka ze 6. místa a pro bronzovou medaili si doběhla Kateřina Hlávková! Závodnice z průběžné druhé až čtvrté příčky se propadly pořadím dolů…
Pak již následovala velká radost, slavnostní vyhlášení, spousta gratulací a také slzy všech tří medailistek. A jako bonus zjištění, že Kateřina Hlávková svým výborným výkonem 3187 bodů překonala o 85 bodů šest let starý krajský rekord v halovém pětiboji, který v roce 2010 vytvořila Michaela Broumová z Nové Město nad Metují, která patří v současné době k nejlepším českým vícebojařkám.⋌(jh, six)