Stolní tenistky z Rychnovska si před Vánocemi zahrají o cennou trofej.

 

Turnaj zahájil souboj Litomyšle s brněnským družstvem, které zvítězilo 6:3.

 

Dobré – Litomyšl 6:0

Body SK Dobré: Lazarčíková 2.5, Macurová 2.5, Ulrychová 1. Domácí hráčky nekladly velký odpor. Po porážce v prvním utkání už jejich šance na postup byla jen teoretická. Hráčky SK Dobré s nimi ztratily pouhé tři sety.

 

Dobré – MS Brno 6:3

Body SK Dobré: Lazarčíková 3.5, Macurová 1.5, Ulrychová 1. Vítězky prvních dvou utkání se utkaly o postup. Kromě zápasů hráček Dobrého s hostující trojkou Babákovou (Simona Lazarčíková i Hana Ulrychová vyhrály shodně 3:0) byla všechna utkání velmi vyrovnaná. Po vyhrané čtyřhře v podání Lazarčíkové s Macurovou přidala druhý bod Andrea Macurová po pětisetovém vítězství nad Pavlicovou a Lazarčíková s Babákovou přidala třetí.

Pak ale prohrála Hana Ulrychová 1:3 na sety s Mikulcovou a Lazarčíková v té chvíli prohrávala s Pavlicovou 0:2. Nyní se rozhodovalo o soudu utkání. Simona Lazarčíková zabojovala. Další tři sety vydřela a zvýšila na 4:1. Soupeř ale neprodal svoji kůži lacino. Pavlicová v pěti setech porazila Macurovou, ale Ulrychová přidala povinný bod s Babákovou. Další zápasy začaly téměř shodně. Souboj jedniček Lazarčíkové s Mikulcovou a Hany Ulrychová proti Pavlicové. V případě neúspěchu doberských hráček byl na vítězný šestý bod ještě v záloze zápas Macurové s Babákovou. Lazarčíková opět prohrávala 0:2 na sety, ale stejně jako s Pavlicovou bojovala s nepřízní štěstěny i tréninkovým mankem. Zápas se jí nakonec podařilo otočit a vybojovat vítězný šestý bod. Ulrychová na vedlejším stole téměř zároveň porazila Pavlicovou 3:1, ale její bod se už do konečného výsledku nezapočitával.

Konečné pořadí semifinále Českého poháru: 1. SK Dobré, 2. MS Brno, 3. Jiskra Litomyšl.


Finále Českého poháru se bude hrát v předvánočním čase 15. prosince v Broumově. Soupeřkami stolních tenistek SK Dobré bude vítězný tým druhé semifinálové skupiny Plzeň a dva špičkové extraligové týmy z Frýdlantu n.O. a Břeclavi.